ΣΟΚ: 8 άτομα βίασαν ομαδικά δύο ανήλικες μέχρι να λιποθυμήσουν και τις παράτησαν “νεκρές” στο δάσος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


“Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τα κορίτσια σε ένα δάσος και τα βίασαν όλη τη νύχτα. Όταν λιποθύμησαν έφυγαν, πιστεύοντας ότι ήταν νεκρά”, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τέλος δεν έχουν τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και ανήλικων κοριτσιών στην Ινδία.

Ο τελευταίος κρίκος που προστέθηκε στη φρικιαστική αλυσίδα, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό, ήταν αυτός του ομαδικού βιασμού δύο κοριτσιών ηλικίας 14 και 15 ετών από οκτώ άτομα μέσα σε ένα δάσος.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τοπικά Μέσα, οι δύο ανήλικες έχασαν τις αισθήσεις τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κακοποίησής τους. Πιστεύοντας ότι είχαν πεθάνει, οι βιαστές τους τις εγκατέλειψαν.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ ατόμων τα οποία κατηγορούνται πως παρέσυραν τα δύο κορίτσια που είχαν βγει για να γιορτάσουν το ινδουϊστικό θρησκευτικό φεστιβάλ «Χόλι», γνωστό και ως «Γιορτή των Χρωμάτων», σε ένα δάσος στο Khowai της Tripura.

Οι δύο φίλες φέρεται να γνώριζαν μάλιστα τους άνδρες ηλικίας 19 έως 22 ετών, στα χέρια των οποίων έζησαν τον εφιάλτη.

Σύμφωνα με τους «Times of India», δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους το βράδυ της Δευτέρας (29/03), με αποτέλεσμα οι οικογένειές τους να απευθυνθούν στις Αρχές.

Οι ανήλικες είχαν λιποθυμήσει μετά τον βιασμό τους και κατάφεραν να γυρίσουν σπίτι τους το επόμενο πρωί σε άθλια κατάσταση.

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ακόμα, καθώς ήταν τραυματισμένες.

Αφού εκμυστηρεύτηκαν στους γονείς του τι πέρασαν, εκείνοι επικοινώνησαν εκ νέου με την αστυνομία, με αποτέλεσμα οι αρχές να συλλάβουν τους Bimal Debbarma, Soyel Debbarma, Michael Debbarma, Nishit Debbarma, Biresh Debbarma, Jagu Debbarma, Bikash Debbarma και Hrishit Debbarma.

«Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τα κορίτσια σε ένα δάσος και τα βίασαν όλη τη νύχτα. Όταν λιποθύμησαν έφυγαν, πιστεύοντας ότι ήταν νεκρά», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία έχει μπει στο στόχαστρο της παγκόσμιας κοινότητας, δεχόμενη μαζική κατακραυγή και επικρίσεις από το 2012, μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Δελχί, η οποία «πυροδότησε» διαδηλώσεις διεθνώς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2019, στη χώρα καταγράφηκαν 88 περιπτώσεις βιασμού την ημέρα, ο πραγματικός αριθμός των οποίων ωστόσο είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλά περιστατικά βιασμού δεν καταγγέλλονται ποτέ από τα θύματα, υπό τον φόβο ότι θα κατηγορηθούν για μοιχεία ή ότι τον προκάλεσαν.
Επίσης πολλές φορές εξαναγκάζονται να παντρευτούν τους βιαστές τους.

Πριν από λίγο καιρό άλλωστε, εξοργισμένοι πολίτες απαίτησαν την παραίτηση του ανώτερου δικαστή της χώρας Sharad Arvind Bobde, ο οποίος πρότεινε σε έναν βιαστή να παντρευτεί μια μαθήτρια, θύμα του, προκειμένου να αποφύγει τη φυλακή.

Οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών ζήτησε την παραίτησή του, με μια ανοιχτή επιστολή που συγκέντρωσε περισσότερες από 5.200 υπογραφές.

«Προτρέποντας τον βιαστή να παντρευτεί το θύμα, το καταδικάζετε σε βιασμό για όλη του τη ζωή στα χέρια του βασανιστή που το οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτή.