Παγκόσμια ανησυχία: «Περιμένουμε την ασθένεια Χ, πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορυφαίος λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για πολύ χειρότερα που έρχονται…

Ο πλανήτης δίνει τη δική του μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο τα χειρότερα φαίνεται πως… έρχονται σύμφωνα με τις προβλέψεις των λοιμωξιολόγων.

Γιατί, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η πανδημία του κορονοϊού δεν θα είναι η μοναδική με την οποία θα έρθουμε αντιμέτωπο αλλά περιμένουν και την «Ασθένεια Χ», η οποία θα είναι ακόμη πιο θανατηφόρα!

Ο Woolhouse

Ο Mark Woolhouse, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, σε ομιλία του το 2017, είχε αναφέρει πως στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έκαναν λόγο για την «Ασθένεια Χ», η οποία ήταν ο μεγάλος τους φόβος.

«Έχουμε την αίσθηση πως η επόμενη πανδημία, την οποία δεν έχουμε ζήσει ακόμα, θα είναι πολύ χειρότερη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο PA ο Woolhouse.

Όταν ρωτήθηκε για την ύπαρξη της… μυθικής «Ασθένειας Χ», την οποία αναφέρουν όλο και συχνότερα οι επιστήμονες, απάντησε: «Φυσικά. Δεν λέμε ποια αν, λέμε πότε θα συμβεί. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα συμβεί αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί».

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες ο καθηγητής Jean-Jacques Muyembe Tamfum, ένας εκ των επιστημόνων που ανακάλυψαν τον Έμπολα, είχε δηλώσει και εκείνος πως σύντομα η ανθρωπότητα θα βρεθεί απέναντι στην «Ασθένεια Χ».

Πηγή