Εισβολή στο Καπιτώλιο – ΒΙΝΤΕΟ: Ο «ήρωας» αστυνομικός που προτάθηκε για το «Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το συγκερκριμένο μετάλλιο θεωρείται  ως «η υψηλότερη έκφραση εθνικής εκτίμησης για διακεκριμένα επιτεύγματα και συνεισφορές» - Πώς ο Γιουτζίν Γκούντμαν κατάφερε να απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος των εισβολέων  - Δείτε βίντεο

Προτάθηκε να του απονεμηθεί το «Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου» (Congressional Gold Medal). Ο λόγος για τον αστυνομικό του Καπιτωλίου Γιουτζίν Γκούντμαν για τη συμβολή του στην αναχαίτηση της επίθεσης του οργισμένου όχλου που εισέβαλε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Ο αστυνομικός χάρη στην ετοιμότητα και την ευστροφία του κατάφερε να απομακρύνει τον όχλο που εισέβαλε στο κτίριο σώζοντας έτσι πολλές ανθρώπινες ζωές που ενδέχεται να χάνονταν στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.

«Είναι ήρωας!» είπε ένας από τους νομοθέτες που πρότειναν την απονομή του μεταλλίου στον αφροαμερικανό αστυνομικό «το Καπιτώλιο των ΗΠΑ δέχτηκε επίθεση από ένοπλους, βίαιους εξτρεμιστές και ο αξιωματικός Γιουτζίν Γκούντμαν ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε να προστατεύει τη Γερουσία των ΗΠΑ από τον όχλο».