Εμβόλιο Sputnik V: Πάνω από 95% η αποτελεσματικότητα 42 ημέρες μετά την πρώτη δόση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θα κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια η κάθε δόση για διεθνείς παραγγελίες

Σε επίπεδα πάνω του 95% παραμένει 42 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί του.

Τα αποτελέσματα βασίζονται στην ανάλυση των δεδομένων από εθελοντές που έλαβαν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση στην κλινική φάση 2.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στην κλινική φάση 3 συμμετέχουν 40.000 εθελοντές εκ των οποίων οι 22.000 έχουν λάβει την πρώτη δόση και 19.000 την πρώτη και τη δεύτερη δόση

Στην ανακοίνωση της Τρίτης επισημαίνεται, επίσης, ότι «δεν υπήρξε καμία μη αναμενόμενη παρενέργεια» κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών «με την υγεία των εθελοντών να συνεχίζει να είναι υπό παρακολούθηση».

Σε δεύτερη ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι η δόση του εμβολίου Sputnik V θα είναι χαμηλότερη από 10 δολάρια για διεθνείς παραγγελίες.

«Επομένως το εμβόλιο θα είναι δύο ή περισσότερες φορές φτηνότερο από τα εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνική mRNA και έχουν παρόμοια επίπεδα αποτελεσματικότητας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή