Ανησυχία στη Γερμανία: Εντοπίστηκαν 3 νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όλα τα κρούσματα αφορούν μέχρι στιγμής άγρια ζώα, ενώ κανένας χοίρος σε εκτροφείο δεν έχει προσβληθεί, διευκρίνισε το υπουργείο.

Τρία νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων επιβεβαιώθηκαν σε αγριόχοιρους στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στην ανατολική Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Γεωργίας της χώρας στον ιστότοπό του.

Με τα νέα κρούσματα ανέρχεται σε 49 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων που έχουν εντοπιστεί από τις 10 Σεπτεμβρίου που καταγράφηκε το πρώτο. Όλα τα κρούσματα αφορούν μέχρι στιγμής άγρια ζώα, ενώ κανένας χοίρος σε εκτροφείο δεν έχει προσβληθεί, διευκρίνισε το υπουργείο.

Τα τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή με τα πρώτα, σύμφωνα και πάλι με το υπουργείο. Ένα κρούσμα είχε εντοπιστεί την Τετάρτη σε άλλη περιοχή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την πρώτη στην οποία εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Το επιστημονικό ινστιτούτο της Γερμανίας Friedrich-Loeffler επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τη νόσο αυτή όσον αφορά τα τρία νέα κρούσματα, επισήμανε επίσης το υπουργείο.

Οι γερμανικές αρχές συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες για νεκρά αγριογούρουνα στο Βρανδεμβούργο ώστε να μπορέσουν να αποτιμήσουν την έκταση στην οποία έχει εξαπλωθεί η νόσος.

Το υπουργείο είχε προηγουμένως προειδοποιήσει ότι αναμένεται να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους καθώς η νόσος αυτή είναι εξαιρετικά μολυσματική.

Η Κίνα και μια σειρά από αγοραστές χοιρινού κρέατος απαγόρευσαν τις εισαγωγές γερμανικού χοιρινού τον Σεπτέμβριο μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη Γερμανία, κάτι το οποίο οδήγησε σε αύξηση των κινεζικών τιμών χοιρινού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ