Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πρώτος νεκρός από βουβωνική πανώλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παγκόσμια ανησυχία για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα της πάρα πολύ επικίνδυνης και θανατηφόρας ασθένειας.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ καθώς ακόμη ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από βουβωνική πανώλη, η οποία ξέσπασε πριν λίγες εβδομάδες στην Κίνα.

Ο νεαρός, περίπου 20 ετών, πέθανε στο Νέο Μεξικο σε τοπικό νοσοκομείο της περιοχής Rio Arriba.

Η πρώτη περίπτωση της φονικής ασθένειας στις ΗΠΑ, ήταν ένας εξηντάχρονος στις αρχές Ιουνίου ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει.

Οι Αρχές των ΗΠΑ ιχνηλατούν όλες τις επαφές του άτυχου νεαρού ώστε να φτάσουν στο πώς κόλλησε ενώ οι συγγενείς του υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως τα δυο κρούσματα έμεναν σε διαφορετικές περιοχές οπότε δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συνδέεονται μεταξύ τους.

Η Kathy Kunkel, γραμματέας του Υγιειονομικού Τμήματος του Νέου Μεξικού, δήλωσε: «Η δραστηριότητα ασθενειών στην περιοχή μας είναι μεγαλύτερη τους θερινούς μήνες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρωκτικών και των ψύλλων, τα οποία είναι και αυτά που μπορούν να μεταδώσουν την πανώλη».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου 1.000 κρούσματα βουβωνικής πανώλης εμφανίζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο, με το 30% να αποδεικνύεται θανατηφόρο.

Η βουβωνική πανώλη μεταδίδεται από την κατανάλωση κρέατος τρωκτικών όπως οι μαρμότες και μπορεί μέσα σε 24 ώρες να σκοτώσει τον ξενιστή.

Πηγή