Κορονοϊός: Ασυμπτωματική ασθενής μόλυνε 71 ανθρώπους μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χαρακτηριστικό του πόσο επιθετικός είναι ο κορονοϊός.

Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν οι υγιειονομικές Αρχές της Κίνας καθώς μια γυναίκα μόλυνε με τον ιό 71 ανθρώπους μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα!

Η γυναίκα, η οποία δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα, πήρε το ασανσέρ στην εργασία της για να ανέβει στο γραφείο της. Η διαδρομή μέχρι τον όροφό της κράτησε 60 δευτερόλεπτα, χρόνος που ο ιός κατάφερε να εξαπλωθεί και να μολύνει άλλα 71 άτομα!

Το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο στην επαρχία Heilongjiang, και η αλήθεια αποκαλύφθηκε μετά από ιχνηλάτηση που πραγματοποίησαν 2 νοσοκομεία της περιοχής, φτάνοντας στο… ασανσέρ!

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν μετά από έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, το οποίο ανέλυε το πώς ένας ασυμπτωματικός ταξιδιώτης μπορεί να μολύνει εν αγνοία του τόσο κόσμο.

Να σημειωθεί πως οι Αρχές άρχισαν να οδηγούνται στην ασυμπτωματική ασθενή μετά από μια τυχαία περίσταση, η οποία όμως αποκάλυψε τι είχε συμβεί, καθώς ένας 85χρονος που υπέστη εγκεφαλικό, ήταν φορέας του ιού, τον οποίο κόλλησε από τον γιο του, που βρέθηκε στο ίδιο ασανσέρ με την πρωταγωνίστρια της ιστορίας!