Η «Γαλάζια Πατρίδα» σε χάρτη στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ναυτικού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προβληματισμό προκαλεί η φωτογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ναυτικού.

Η Τουρκία γιόρταζε χθες την ημέρα του ναυτικού της και στην επίσημη ιστοσελίδα του αναρτήθηκε μία φωτογραφία που παρουσιάζει το Αιγαίο χωρισμένο στη μέση και τον Κεμάλ.

Και αυτό την στιγμή που πολλοί υποστηρίζουν ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε δείχνει για ακόμη μία φορά πώς το τουρκικό κράτος επιχειρεί να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια ουσιαστικού διαλόγου με ό,τι μέσα διαθέτει και ότι «ποντάρει» σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα που δημιουργεί στην κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι αίσθηση προκάλεσαν και τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Αγαθονήσι. Τα τουρκικά μέσα παρουσιάζουν το ακριτικό νησί το οποίο επισκέφθηκε η Πρόεδρος ως… τουρκικό έδαφος που ανήκει στο νομό Αϊδινίου. Με πηχυαίους τίτλους η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αλλά και η εθνικιστική κεμαλική Sozcu, όπως και άλλοι δικτυακοί τόποι που αναπαρήγαγαν τα δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για «πρόκληση» από την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο και, διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις της, επιχειρούν να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως κατακτητή.

Η Yeni Safak μάλιστα έφτασε στο σημείο να γράψει στον δικτυακό της τόπο ότι «η Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψή της στο εξωτερικό στη νήσο Εσέκ που υπάγεται στο δικό μας νομό του Αϊδινίου».

Τα παραπάνω όμως έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά προκλητικών δηλώσεων όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις καθημερινές εναέριες παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Πηγή