ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη τις προηγούμενες δύο εβδομάδες

A woman wearing a protective face mask walks past the European Commission headquarters amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Brussels, Belgium June 5, 2020. REUTERS/Yves Herman
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ώρα που σε πολλές χώρες επικρατεί ανησυχία για δεύτερο κύμα πανδημίας κοροναϊού, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, παρουσιάζει σε γράφημα την εξέλιξη του φονικού ιού στην Ευρώπη τις προηγούμενες δύο εβδομάδες

Την ώρα που σε πολλές χώρες επικρατεί ανησυχία για δεύτερο κύμα πανδημίας κοροναϊού, με τους επιστήμονες να θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θα το βιώσουμε, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, παρουσιάζει σε γράφημα την εξέλιξη του φονικού ιού στην Ευρώπη τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης είχαμε λιγότερα από 20 νέα κρούσματα ανά 100,000 κατοίκους, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας αποδίδουν.

Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία υπογραμμίζει ότι «αν δεν υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, η έναρξη της τουριστικής περιόδου δεν θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα».

Ωστόσο, προειδοποιεί πως χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων φυσικής απόστασης και υγιεινής. «Πρέπει επίσης να φοράμε μάσκες όταν και όπου χρειάζεται. Και συνεχής προστασία των ηλικιωμένων και όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».