Τα σκουπίδια του κορωνοϊού γέμισαν τις θάλασσες (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπράβο, το καταφέραμε κι αυτό! Να “κατοικούν” στις θάλασσες, πιο πολλές μάσκες και γάντια μιας χρήσης από ότι μέδουσες… Γιατί με αφορμή και τον κορονοϊό, κάποιοι-και είναι πολλοί- έδειξαν ότι θεωρούν τις θάλασσες το μεγάλο σκουπιδοτενεκέ τους.

Η αποκάλυψη της γαλλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Opération Mer Propre (Εκστρατεία Καθαρή Θάλασσα) , που κάνει τακτικούς καθαρισμούς στην Κυανή Ακτή, είναι αποκαρδιωτική για τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε το περιβάλλον.

Οι δύτες της οργάνωσης κατά τη διάρκεια καθαρισμών στη θάλασσα της Μεσογείου εντόπισαν εκτός από τα συνήθη πλαστικά σκουπίδια και τα λεγόμενα “σκουπίδια του κορονοϊού¨, δηλαδή, γάντια και μάσκες μιας χρήσης στο βυθό.

Και οι πλαστικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης θα επιζήσουν στη θάλασσα για περίπου 450 χρόνια!

Εκεί που θα μείνουν για εκατοντάδες χρόνια αφού εξαιρετικά δύσκολα αποσυντίθενται, ενώ ακόμα και όταν γίνει αυτή η διαδικασία η θάλασσα γεμίζει με τα μικροπλαστικά, απειροελάχιστες ποσότητες πλαστικών που είναι και τα πιο επικίνδυνα σκουπίδια.

Τα μέλη της οργάνωσης θεωρούν ότι τα σκουπίδια του κορονοϊού που βρήκαν κατά τον πρώτο αυτό καθαρισμό είναι μόνο η αρχή και ότι θα ακολουθήσουν τεράστιες ποσότητες γαντιών και μασκών μιας χρήσης, όπως τεράστιες ήταν οι ποσότητες που χρησιμοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα στη Γαλλία μόνο είχαν παραγγείλει 2 δισεκατομμύρια μάσκες μιας χρήσης.