Η συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν για τουρισμό: Το σχέδιο για μουσεία, παραλίες και πλατείες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει σήμερα ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, καθώς εκκινούν σταδιακά οι μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις κατευθυντήριες γραμμές για το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων και την επανεκκίνηση των ταξιδιών ανακοινώνει σε λίγη ώρα η Κομισιόν.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters, οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα είναι υποχρεωμένες να αφήνουν κενές τις ενδιάμεσες θέσεις στο αεροσκάφος, ωστόσο θα πρέπει απαραιτήτως οι επιβάτες, τόσο στο αεροπλάνο όσο και στα αεροδρόμια να φορούν μάσκες.

Η Κομισιόν παραχωρεί αυτή τη στιγμή συνέντευξη Τύπου για το θέμα – ΔΕΙΤΕ LIVE:

Η Κομισιόν προτείνει επίσης οι περιορισμοί που υφίστανται στις μη αναγκαίες μετακινήσεις στα 26 κράτη της Ζώνης Σένγκεν να επεκταθούν κατά 30 μέρες έως τις 15 Ιουνίου.

Ακόμη, στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις ανάγκες πολιτών να επισκεφτούν μέλη της οικογένειάς τους και αγαπημένα τους πρόσωπα σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές ανίχνευσης του ιού θα πρέπει να είναι προαιρετικές και διασυνοριακές.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει συνθλίψει την παγκόσμια οικονομία, αλλά έπληξε ιδιαίτερα τα ταξίδια, σημειώνει το Reuters και συνεχίζει τονίζοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού αναμένει απώλειες από 280 έως 420 δισεκατομμύρια ευρώ για τη βιομηχανία φέτος, εν μέσω μίας μείωσης 20% -30% στις διεθνείς αφίξεις.

Το πρακτορείο τονίζει ότι αν και η Κομισιόν μπορεί να κάνει μόνο μη -δεσμευτικές συστάσεις προς τις κυβερνήσεις που έχουν τον έλεγχο των συνόρων τους, οι Βρυξέλλες προχώρησαν σε διευκρινίσεις.

Πηγή