Χονγκ Κονγκ: Ανοίγει το δρόμο για το πώς θα γίνονται τα ταξίδια με τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι αλήθεια ότι η πανδημία του κορωνοϊού έφερε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με πριν ειδικά το πρώτο διάστημα μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή φάρμακο. Μια ματιά στο μέλλον των αεροπορικών μετακινήσεων και στις διαδικασίες που πιθανώς να ακολουθούνται στα διεθνή αεροδρόμια, δίνει το Χονγκ Κονγκ με δύο βίντεο που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας.

Χονγκ Κονγκ: Ανοίγει το δρόμο για το πώς θα γίνονται τα ταξίδια με τον κορωνοϊό

Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις  με την παρακολούθηση με ηλεκτρονικά βραχιόλια όσων είναι σε καραντίνα,. Στα βίντεο που θα δείτε το Διεθνές Αεροδρόμιό της είναι το πρώτο στον κόσμο, όπως υποστηρίζει, που δοκιμάζει το CLeanTech, ένα νέο θάλαμο απολύμανσης ολόκληρου του σώματος.

Όσοι θα μπαίνουν (εργαζόμενοι-ταξιδιώτες) θα περνούν από έναν έλεγχο της θερμοκρασίας τους και στη συνέχεια θα εισέρχονται στο θάλαμο, όπου θα ψεκάζονται με απολυμαντικό επί 40 δευτερόλεπτα για να σκοτωθεί κάθε ίχνος του ιού της Covid-19.

Το εσωτερικό του θαλάμου φέρει μια αντιμικροβιακή επικάλυψη, που μπορεί να σκοτώσει εξ’ αποστάσεως ιούς και /ή βακτήρια στα ρούχα καθώς και στο σώμα χρησιμοποιώντας φωτοκαλυτικές τεχνικές μαζί με «νανο-βελόνες».