Κορονοϊός: Νέα μελέτη «γεννά» την ελπίδα! Πιο αδύναμος ο ιός, μπορεί να εξαφανιστεί όπως ο SARS

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Ελπιδοφόρα είναι τα νέα χάρη σε μία γενετική μετάλλαξη του ιού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η νέα μετάλλαξη ενδέχεται να αποδυναμώνει τον ιό έναντι του ανοσοποιητικού μας συστήματος, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα επιστημόνων από το Arizona State University.

Για τις ανάγκες της Μελέτης οι επιστήμονες έλαβαν δείγματα του κορονοϊού από 382 ασθενείς της πολιτείας της Αριζόνα και διαπίστωσαν ότι ένα δείγμα του δεν είχε μεγάλο κομμάτι του γενετικού του υλικού. Αυτό μοιάζει να είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο, με εκείνο που εμφάνισε και ο SARS το 2003 όταν είχε πυροδοτήσει μία παρόμοια Πανδημία και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Πρόκειται για μία μετάλλαξη, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, κάνει τον ιό πιο αδύναμο και ενδέχεται να επηρεάσει ή μάλλον καλύτερα να μειώσει η διάδοσή του. Αν και η εν λόγω μετάλλαξη εμφανίστηκε μόνο σε έναν ασθενή στην Αριζόνα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί.

Το αποτέλεσμα της έρευνας συμβάλλει και στις έρευνες που γίνονται για την παραγωγή εμβολίου. Στη σύγκριση που έγινε για τις ερευνητικές ανάγκες με τον ιό hiv, ο οποίος μεταλλάσσεται διαρκώς, διαπιστώθηκε ότι ο κορονοϊός είναι πολύ πιο «σταθερός».

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από τους ερευνητές ο νέος κορονοϊός αποτελείται από 30 χιλιάδες γράμματα ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA) και σε μία από τις μεταλλάξεις του έλειπαν τα 81.

Πηγή