Κοροναϊός – Δραματική έκκληση μητέρας καρκινοπαθούς στην Κίνα: «Σας παρακαλώ, πάρτε την κόρη μου»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στην Κίνα με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού καθώς οι κάτοικοι στην επαρχία του Χουμπέι είναι αποκλεισμένοι, σε μια προσπάθεια των υγειονομικών αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας της ιογενούς πνευμονίας που έχει σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Την πολύωρη απέλπιδα προσπάθεια μιας μητέρας να περάσει από τα σύνορα της απομονωμένης πλέον, λόγω κοροναϊού, την καρκινοπαθή κόρη της, προκειμένου να συνεχίσει τη χημειοθεραπεία της κατέγραψαν τα μέσα ενημέρωσης συγκινώντας ακόμη και τους αστυνομικούς.

Οι ώρες κύλαγαν καθώς η 50χρονη Λου Γιουιτζίν πάσχιζε να πείσει τους αστυνομικούς να την αφήσουν να περάσει το φυλάκιό τους, στη γέφυρα πάνω από τον Γιανγκτσέ, να περάσει δηλαδή τα όρια της επαρχίας Χουμπέι, όπου έχει πρακτικά επιβληθεί καραντίνα, καθώς οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Η Λου, αγρότισσα σε χωριό της επαρχίας Χουμπέι, προσπαθούσε να περάσει στην άλλη πλευρά της γέφυρας ώστε η 26χρονη κόρη της, η Χου Πινγκ, να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία — πάσχει από λευχαιμία.

Η νεαρή είναι αδύνατο να υποβληθεί στον δεύτερο κύκλο χημειοθεραπείας που χρειάζεται σε νοσοκομείο της επαρχιακής πρωτεύουσας Γουχάν, που έχουν κατακλυσθεί από ασθενείς εν μέσω της επιδημίας.

«Η κόρη μου έχει ανάγκη να πάει σε νοσοκομείο στη Τζιουτζιάνγκ», είπε η Λου. «Χρειάζεται θεραπεία. Αλλά δεν μας αφήνουν». Η κόρη της καθόταν κάτω, τυλιγμένη με μια κουβέρτα, όσο η μητέρα του εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς.
«Σας παρακαλώ, πάρτε την κόρη μου. Εγώ δεν είναι ανάγκη να περάσω (…) Αλλά σας παρακαλώ, αφήστε την κόρη μου να περάσει», έλεγε.

Η φωνή της μετά βίας ακουγόταν, καθώς από μια μεγαφωνική επαναλαμβανόταν μαγνητοφωνημένο μήνυμα προς τους κατοίκους της Χουμπέι ότι δεν τους επιτρέπεται προσωρινά η είσοδος στη Τζιουτζιάνγκ, στην άλλη πλευρά του Γιανγκτσέ.

Η γέφυρα έχει πρακτικά κλείσει για τους πολίτες, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες των αρχών να φρενάρουν την εξάπλωση του 2019-nCoV, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 305 ανθρώπους και έχει μολύνει πάνω από 14.000 άλλους.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να περάσουν το φυλάκιο της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες. Κάποιοι, που είχαν εισιτήρια για τρένα και αεροσκάφη που αναχωρούν από την Τζιουτζιάνγκ αγορασμένα πριν από την 24η Ιανουαρίου, αφέθηκαν να περάσουν. Αλλά οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν τη διέλευση στους περισσότερους.

Για το μεγαλύτερο μέρος του πρωινού του Σαββάτου, αυτό συνέβαινε και στη Λου παρά τις ικεσίες της. «Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η ζωή της», έλεγε.

Περίπου μία ώρα αφότου μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η αστυνομία εντέλει ανέλαβε πρωτοβουλία. Κλήθηκε ασθενοφόρο στο οποίο επιβιβάστηκαν μητέρα και κόρη αφού ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους.

Πηγή