Μητσοτάκης για Ερντογάν: "Δυσκολίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν" (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χωρίς σημείο σύγκλισης η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, με φανερή όμως την διάθεση να μην κλιμακωθεί και άλλο η ένταση.

Μετά την διάρκειας 95 λεπτών συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια δήλωση on camera.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν είχαμε μια ανοικτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δυο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στην συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Click4more: Ούτε “μαχαίρια” βγήκαν, ούτε… τα βρήκαν! “Μέσα” στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Η συνάντηση βγήκε εκτός προγράμματος εξαιτίας του γεύματος που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε 8 ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Άρχισε λίγα λεπτά πριν τις πέντε ενώ είχε προγραμματιστεί για τις 16.30, κάτι που έφερε και την… on camera απολογία του πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο, αλλά και την κατανόηση από την πλευρά του. Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 18.30. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.