Σεισμός στην Αλβανία: Νέα συγκλονιστικά video από την δόνηση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ένταση της τάξης 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο μεγάλος σεισμός στην Αλβανία σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στην γειτονική χώρα.

6,4 Ρίχτερ ήταν ο μεγάλος σεισμός στην Αλβανία, με την δόνηση να σημειώνεται λίγο πριν από τις 04:00 (τοπική ώρα, 05:00 Ελλάδας) τα ξημερώματα και να είναι από τις πιο ισχυρές που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίων, πολλά από τα οποία κατέρρευσαν σαν… τραπουλόχαρτα. Η ώρα του σεισμού (ξημερώματα) ήταν η αιτία που πολλοί εγκλωβίστηκαν στα ερείπια αφού δεν πρόλαβαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων δυτικά των Τιράνων, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS. Ο σεισμός στην Αλβανία έγινε επίσης αισθητός στα Βαλκάνια και στη νότια ιταλική περιφέρεια της Απουλίας.

Click4more: Ο σεισμός άφησε μια χώρα ρημαγμένη – Στους 16 οι νεκροί – Εκατοντάδες τραυματίες και δεκάδες εγκλωβισμένοι

Ο σημερινός σεισμός ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος που έπληξε την περιοχή σε δύο μήνες.

Η πόλη που επλήγη περισσότερο είναι το Δυρράχιο, το επίκεντρο του σεισμού. «Το Δυρράχιο και η Thumane είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Οι διασώσεις συνεχίζονται σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει εκεί», είπε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, ενώ στρατιώτες ανέσυραν ένα θύμα από ξενοδοχείο στο Δυρράχιο.Την ίδια ώρα, νέα βίντεο από την στιγμή που “χτυπά” ο σεισμός στην Αλβανία βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας και συγκλονίζουν

Click4more: Συγκλονιστικές στιγμές στην Αλβανία: Ξέσπασαν σε κλάματα και χειροκροτήματα μόλις ανασύρθηκε άνδρας ζωντανός από τα ερείπια

Φωτογραφίες: Reuters.

Πηγή: www.newsit.gr