Τρόμος στο Όσλο – Δίδυμα μωρά ανάμεσα στους ανθρώπους που χτύπησε κλεμμένο ασθενοφόρο – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δίδυμα μωρά ηλικίας 7 μηνών έχουν τραυματιστεί, ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους που παρέσυρε το μεσημέρι της Τρίτης (22.10.2019) ασθενοφόρο που έκλεψε ένοπλος στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η αστυνομία του Όσλο έχει συλλάβει τον δράστη που έκλεψε το ασθενοφόρο και έπεσε πάνω σε πολλούς ανύποπτους πολίτες, τραυματίζοντάς τους, σύμφωνα με το Reuters.

“Δύο μωρά τραυματίστηκαν όταν το κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε μια οικογένεια. Είναι δίδυμα ηλικίας επτά μηνών και περιθάλπονται”, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε πως στο περιστατικό ενεπλάκησαν δύο από τα ασθενοφόρα του ιδρύματος.

“Το ένα εκλάπη από έναν ένοπλο οπλισμένο με καραμπίνα. Μερικά λεπτά αργότερα, ένα από τα άλλα ασθενοφόρα μας κατάφερε να σταματήσει το κλεμμένο όχημα πέφτοντας πάνω του. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία μετά τη σύγκρουση και τον έπιασε”, δήλωσε ο ίδιος.

Τη σύλληψη του δράστη επιβεβαίωσε η νορβηγική αστυνομία.

“Έχουμε υπό τον έλεγχό μας ασθενοφόρο το οποίο εκλάπη από ένοπλο. Ανοίξαμε πυρ για να σταματήσουμε τον δράστη, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά”, σημειώνει η αστυνομία σε ενημέρωσή της στο Twitter.

Ωστόσο, οι Αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν αν το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως εσκεμμένη επίθεση.

“Ένας ένοπλος έκλεψε ένα ασθενοφόρο, απομακρύνθηκε μ’ αυτό και χτύπησε μερικούς ανθρώπους. Τώρα τον έχουμε πιάσει”, είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NRK, το οποίο επικαλέσθηκε αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία άνοιξε πυρ με στόχο τα ελαστικά του κλεμμένου ασθενοφόρου και ο ύποπτος απάντησε στα πυρά.

Σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν επιτόπου. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Λίγη ώρα αργότερα, η νορβηγική αστυνομία έκανε γνωστό ότι αναζητεί μια γυναίκα σε σχέση με τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της κλοπής του ασθενοφόρου και την επιχείρηση σύλληψης του δράστη.

Πηγή: www.newsit.gr