Γιατροί έλεγαν σε έγκυο γυναίκα να κάνει έκτρωση επειδή το μωρό της θα είχε σύνδρομο Down κι εκείνη γέννησε ένα υγιέστατο παιδί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια μητέρα προειδοποιεί τους άλλους γονείς να παίρνουν πάντα μια δεύτερη γνώμη όταν ο γιατρός της την ενθάρρυνε να τερματίσει την υγιή εγκυμοσύνη της, αφού πίστευε ότι το αγέννητο μωρό της είχε σύνδρομο Down.

Η 22χρονη Jordan Squires από το Middlesborough, ισχυρίζεται ότι κατά την εξέταση των 12 εβδομάδων, ο γιατρός της της είπε ότι το μωρό που κουβαλούσε ήταν «πολύ πιθανό» να έχει σύνδρομο Down λόγω της μεγάλης ποσότητας υγρού στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Jordan and Jonathan Squires with their son Jay, doctors warned he may have Down Syndrome

Η Jordan λέει πως ο γιατρός της είπε να κάνει άμεση άμβλωση χωρίς να της δώσει άλλες επιλογές.

Όμως η μητέρα και ο σύντροφός της, ο 30χρονος Johnathan, που είχαν ήδη περάσει μία αποβολή, ήταν τόσο εξοργισμένοι από την ανταπόκριση του γιατρού και αρνήθηκαν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη, όμως εξοργίστηκαν ακόμα πιο πολύ όταν είδαν ότι ο γιος τους, Jay, γεννήθηκε υγιής.

Jordan Squires with her baby bump whilst 28 weeks pregnant, she was allegedly told to abort

“Όταν παρακολουθήσαμε την εξέταση των 12 εβδομάδων, ήξερα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή η μαία του φαινόταν ανήσυχη,” είπε η Jordan.

“Μας ζήτησε να πάμε σε ένα παράπλευρο δωμάτιο για να μας μιλήσει.”

Jordan Squires 12 week pregnancy scan showing fluid on the back of baby Jays neck which worried doctors, making them fear the child would be born with Down Syndrome 

“Εκεί, ο γιατρός μας είπε το μωρό ήταν πολύ πιθανό να έχει σύνδρομο Downs λόγω της μεγάλης ποσότητας υγρού που υπήρχε στο πίσω μέρος του λαιμού του.”

“Τότε με συμβούλευσε να τερματίσω την εγκυμοσύνη χωρίς να μου δώσει άλλες επιλογές.”

Jordan and Jonathan Squires with their son Jay who is healthy and turning two in February 

“Ήμασταν τόσο θυμωμένοι και του είπαμε ότι δεν θέλουμε να τη σταματήσουμε.”

“Δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνουμε αυτό. Περιμέναμε τόσο πολύ για αυτό το μωρό και θα αγαπούσαμε το παιδί μας ανεξάρτητα από την αναπηρία του.”

Baby Jay was born perfectly fine. The youngster will now turn two in February 

Το ζευγάρι ήταν τόσο αποφασισμένο να συνεχίσει με την εγκυμοσύνη και αρνήθηκε να κάνει αμνιοπαρακέντηση, μια εξέταση που γίνεται με τη χρήση μιας μεγάλης βελόνας που παίρνει το αμνιακό υγρό από τη μήτρα και μπορεί να προκαλέσει αποβολή.

Jay Squires at 21 months. His mum said he hasn"t been "sick a day in his life" 

Η Jordan εισήχθη στο νοσοκομείο και γέννησε λίγες ώρες αργότερα με καισαρική. Όμως εκείνη και ο σύντροφός της εξοργίστηκαν όταν είδαν πως ο μικρός Jay γεννήθηκε χωρίς σύνδρομο Down.

“Ήμασταν τόσο σοκαρισμένοι γιατί ο γιατρός που μας είπε ότι είχε σύνδρομο Down κατά το υπερηχογράφημα φαινόταν ανένδοτος.”

Το ζευγάρι σήμερα δεν φαντάζεται τη ζωή του χωρίς τον μικρό Jay, ο οποίος θα γίνει δυο χρονών τον Φεβρουάριο, και λέει ότι οι μητέρες θα πρέπει να αναζητήσουν μια δεύτερη γνώμη προτού εξετάσουν τον τερματισμό της εγκυμοσύνης τους.

“Να ακούτε το μητρικό σας ένστικτο. Υπήρξε τόση μεγάλη πίεση να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη μας αλλά εμείς ήμασταν ανένδοτοι και τελικά είχαμε δίκιο,” είπε η Jordan.

“Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει ένα υγιές μωρό αν είχαμε πάρει διαφορετική απόφαση.”