Τραμπ: Καθαίρεση γι' αυτό; Είναι για ανέκδοτο.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην… αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση των Δημοκρατικών να ζητήσουν να ξεκινήσει έρευνα για την καθαίρεσή του. Αφορμή τα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ουκρανό ομόλογό του για τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

Σε μια συνέντευξη Τύπου όπου εμφανίστηκε κουρασμένος και όπου είπε πολλά αλλά… τίποτα για την ταμπακιέρα, ο Τραμπ χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τη στάση των Δημοκρατικών και τις διαδικασίες για την καθαίρεσή του.click4more Τραμπ: Μίλησε αλλά δεν απάντησε! Στα «σχοινιά» από τους δημοσιογράφους αλλά… τίποτα

«Καθαίρεση γι’ αυτό; Πρόκειται για ανέκδοτο!», είπε ο Τραμπ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Χαρακτήρισε ξανά «υπέροχη» τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο Ιούλιο. Σε εκείνο το τηλεφώνημα (η απομαγνητοφώνηση του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα) ο Τραμπ είχε ζητήσει τον Ουκρανό ομόλογό του να του… κάνει τη χάρη και να ξεκινήσει έρευνα για τον γιο του Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη στήριξη του για «πλήρη διαφάνεια» αναφορικά με τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε το περιεχόμενο της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας. «Θα το κάναμε ούτως ή άλλως, αλλά ενημερώνω τους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι στηρίζω πλήρως τη διαφάνεια για τις πληροφορίες αναφορικά με τον αποκαλούμενο μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος», επισήμανε.

Ο Τραμπ φρόντισε να περάσει στην αντεπίθεση αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Βουλής για εκκίνηση διαδικασίας παραπομπής του, ωστόσο τόνισε πως επιμένει να υπάρξει επίσης «διαφάνεια για τον Τζο Μπάιντεν και το γιο του Χάντερ» για «τα εκατομμύρια δολάρια που αποσύρθηκαν γρήγορα και εύκολα από την Ουκρανία και από την Κίνα όταν ήταν αντιπρόεδρος».

Click4more: Κατηγορούν τον Τραμπ πως έπαιξε κορώνα – γράμματα την ασφάλεια των ΗΠΑ!

Επίσης ζήτησε για «διαφάνεια από την πλευρά των Δημοκρατικών» που πήγαν στην Ουκρανία και προσπάθησαν να αναγκάσουν τον νέο πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να «κάνει πράγματα», χρησιμοποιώντας «απειλές», όπως είπε.

Κατέληξε λέγοντας ότι αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του επειδή δημοσιεύονταν «φρικτά πράγματα» για αυτήν, αλλά ανέφερε πως δεν του άρεσε το προηγούμενο που δημιουργήθηκε με τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών τέτοιων συνομιλιών.

«Δεν μου αρέσει το προηγούμενο που δημιουργείται. Δεν μου αρέσει όταν αντιμετωπίζεις ηγέτες κρατών και εκείνοι πιστεύουν ότι οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες θα δοθούν στη δημοσιότητα», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: www.newsit.gr