Νέα απειλή Ακάρ για εισβολή στην Κύπρο: Μη δοκιμάσει κανείς τη δύναμή μας


Δεν σταματά να προκαλεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Αυτή τη φορά όχι από τα κατεχόμενα αλλά πάνω από τη φρεγάτα Gemlikη, η οποία συνοδεύει το γεωτρύπανο Γιαβούζ που βρίσκεται ανοιχτά της Καρπασίας.

Για άλλη μια φορά, ο Χουλουσί Ακάρ άφησε να… αιωρείται η απειλή μιας νέας εισβολής στην Κύπρο, λέγοντας πως η Τουρκία μπορεί και δεν θα διστάσει να ξανακάνει ό,τι έκανε στο παρελθόν. Και για άλλη μια φορά κάλεσε τους πάντες να μηδοκιμάσουν τη δύναμη της χώρας του. Ακραία προκλητικός είχε εμφανιστεί και χθες από τα κατεχόμενα.click4more Συνεχείς προκλήσεις από την Τουρκία – «Δεν θα δείξουμε δισταγμό για τα…

«Μην περιμένει κανείς πως η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν θα κάνουν κάτι όταν εκείνοι θα κάνουν γεωτρήσεις αερίου πετρελαίου. Αυτό είναι αστείο δεν μπορεί να συμβεί. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο μας και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων. Μην δοκιμάσει κανένας τη δύναμη μας», τόνισε ο Ακάρ από την τουρκική φρεγάτα που συνοδεύει το Γιαβούζ, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης για τον Ελεύθερο Τύπο.

Αποκάλεσε τους αξιωματικούς και τους ναύτες της Gemlikη «φρουρούς της Γαλάζιας πατρίδας» και επανέλαβε ότι «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων εναντίον των δικαιωμάτων μας. Από την αρχή λέμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης κάποιας απόφασης στην οποία δεν συμμετέχουμε κι εμείς».

Και για το… τέλος της ομιλίας του στο πλήρωμα της τουρκικής φρεγάτας, κράτησε τη νέα απειλή για νέα εισβολή. «Όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος μας η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα μας. Κάναμε αυτό που πρέπει κι αν χρειαστεί το ξανακάνουμε», είπε.

Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr

Πηγή: www.newsit.gr