Καρέ καρέ η μαφιόζικη εκτέλεση δυο Ισραηλινών στο Μεξικό – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εικόνες που σοκάρουν από την εκτέλεση δυο Ισραηλινών στο Μεξικό. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε κατά καρέ τη στιγμή της μαφιόζικης εκτέλεσης, που αρχικά παρουσιάστηκε ως έγκλημα πάθους.

Όλα έγιναν την περασμένη Τετάρτη, μέσα σε εστιατόριο εμπορικού κέντρου στην Πόλη του Μεξικού. Θύματα είναι δυο Ισραηλινοί, ο 41χρονος Αλόν Αζουλάι και ο 44χρονος Μπενιαμίν Γεσουρούν Σούτσι, που είχαν ποινικό μητρώο τόσο στο Ισραήλ όσο και στο Μεξικό και θεωρούνται μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το video από τη στιγμή της δολοφονίας δείχνει τη στιγμή που μια γυναίκα κι ένας άνδρας, σηκώνονται από το τραπέζι όπου κάθονταν, περπατούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα προς το τραπέζι των δυο Ισραηλινών και ξαφνικά τραβούν τα όπλα τους και τους γαζώνουν την ώρα που τρώνε.

Ακολουθούν σκηνές τρόμου και πανικού, με τη γυναίκα να φαίνεται σαν να κυνηγά κάποιον μέσα στο εστιατόριο και τον κόσμο που βρισκόταν εκεί τη στιγμή του μακελειού να πέφτει στο πάτωμα τρομοκρατημένος.

Τα στοιχεία από τις μέχρι στιγμής έρευνες οδήγησαν τις αρχές στο Μεξικό στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ουλίσες Λάρα, εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών του Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος.

Τα θύματα πιστεύεται πως είχαν σχέσεις με την ισραηλινή μαφία και οι μεξικανικές αρχές προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν αν και κατά πόσο εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών, πώληση όπλων και ξέπλυμα χρήματος.

Μεξικό

Φωτογραφία ReutersΟ αντιπερισπασμός

Οι δράστες της μαφιόζικης επίθεσης φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Οκτώ λεπτά πριν από την εκτέλεση των δυο Ισραηλινών στο εστιατόριο, είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το εμπορικό. Δυο άνδρες ανοίγουν πυρ και τραυματίζουν έναν αστυνομικό, πριν επιβιβαστούν σε ένα μπλε αυτοκίνητο και διαφύγουν.

Θεωρείται πως πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την αστυνομία και στρέψουν μακριά από το εστιατόριο το ενδιαφέρον των αρχών.

Η δεύτερη πράξη του σχεδίου εκτυλίχθηκε στο εστιατόριο του εμπορικού κέντρου. Η εκτίμηση της αστυνομίας στο Μεξικό είναι πως η εκτέλεση έγινε από τρία άτομα. Στο video άλλωστε φαίνονται μια γυναίκα και ένας άνδρας που ανοίγουν πυρ.

Οι δράστες έσπευσαν να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος. Ωστόσο, η γυναίκα συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή της σύλληψής της, ενώ πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας είχε φροντίσει να αλλάξει ρούχα και να πετάξει την ξανθιά περούκα που φορούσε.Η αποκάλυψη

Αν και οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της, ΜΜΕ στο Μεξικό την κατονόμασαν ως Εσπεράνσα Γκουτιέρες, 33 ετών. Αρχικά, η γυναίκα υποστήριξε στην αστυνομία ότι επρόκειτο για έγκλημα πάθους. Αλλά γρήγορα αποκαλύφθηκε πως αυτό δεν ίσχυε. Το ενδεχόμενο να επρόκειτο πράγματι για έγκλημα πάθους έχει πλέον αποκλειστεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Μεξικό

Τελικά η 33χρονη έδωσε στις αρχές στοιχεία τα οποία και οδήγησαν στο συμπέρασμα πως η διπλή δολοφονία ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.

Παρότι το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα θεωρείτο παλαιότερα συγκριτικά ασφαλέστερο από άλλες περιοχές της χώρας, τα τελευταία χρόνια βιώνει κι αυτό κύμα βίας που εντείνεται. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών, που πέρυσι ξεπέρασε τις 29.000 —επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο— εν μέρει αποδόθηκε στην κλιμάκωση της βίας στην πόλη του Μεξικού.

Με πληροφορίες και από: eluniversal.com.mx, jpost.com

Πηγή: www.newsit.gr