Μέρκελ: Υποδέχτηκε καθιστή την πρωθυπουργό της Δανίας μετά τα επεισόδια τρόμου. Video

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παρακολούθησε την Πέμπτη (11.7.2019) καθιστή την τελετή υποδοχής της πρωθυπουργού της Δανίας, 24 ώρες αφότου εθεάθη να τρέμει ενώ στεκόταν στο πλευρό του πρωθυπουργού της Φινλανδίας – στο 3ο επεισόδιο τρόμου μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν κάθισε δίπλα στη Μέρκελ κατά την υποδοχή με στρατιωτικές τιμές που της επιφυλάχθηκε στο Βερολίνο, πριν οι δύο γυναίκες βαδίσουν προς την καγκελαρία. Η Μέρκελ δεν φάνηκε να τρέμει και χαμογελούσε πλατιά.

Μετά τη συνάντησή της χθες, Τετάρτη (10.7.2019), με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε, η Καγκελάριος είπε ότι «επεξεργάζεται» αυτά τα επεισόδια που πρωτοεμφανίσθηκαν στα μέσα Ιουνίου, όμως επέμεινε πως είναι καλά και πως «όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει».

Την Πέμπτη (11.7.2019) η Μέρκελ και η Φρέντρικσεν κάθισαν σε λευκές καρέκλες μπροστά από το γραφείο της καγκελαρίου ενώ ανακρούονταν οι εθνικοί ύμνοι.

Οι καρέκλες είχαν τοποθετηθεί σε ένα μικρό βάθρο όπου η Καγκελάριος και οι εκάστοτε καλεσμένοι της ακούν συνήθως όρθιοι τους εθνικούς ύμνους.

Δείτε το βίντεο μετά το 13′.00:

Πηγή: www.newsit.gr