Άστραψε και βρόντηξε ο Τραμπ. Χαρακτήρισε το Βρετανό πρέσβη "πολύ ηλίθιο τύπο"

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ξεχάσει ακόμη την υπόθεση με τον βρετανό πρέσβη στην Ουάσινγκτον και τον χαρακτήρισε “πολύ ηλίθιο τύπο”.

Ακόμη ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε και πάλι στην Τερέζα Μέι και υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ήταν μια «καταστροφή». Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία περνούν από μια θύελλα μετά τη δημοσιοποίηση διπλωματικών τηλεγραφημάτων στα οποία ο διπλωμάτης Κιμ Νταρόκ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει χθες, Δευτέρα, πως οι ΗΠΑ «δεν θα έχουν πλέον καμιά επαφή» με τον πρεσβευτή, όμως η Τερέζα Μέι εξέφρασε γρήγορα την υποστήριξή της προς τον Βρετανό διπλωμάτη.

Ο Τραμπ επανέλαβε σήμερα το πρωί τις επιθέσεις του μέσω του Twitter: «Ο παλαβός πρεσβευτής τον οποίο πάσαρε το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος που μας ενθουσιάζει, είναι ένας πολύ ηλίθιος τύπος».

Υπογραμμίζοντας πως δεν γνωρίζει τον Νταρόκ, ο Τραμπ προσθέτει πως άκουσε να λένε ότι ο πρεσβευτής είναι «ένας ανόητος αλαζόνας».

«Πείτε του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον μακράν την καλύτερη οικονομία και τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο και πως αμφότερες γίνονται μεγαλύτερες, καλύτερες και πιο ισχυρές… Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε», συνέχισε.

Ο Τραμπ αναφέρεται επίσης στη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας να μιλήσει ο πρεσβευτής «με τη χώρα του και με την πρωθυπουργό Μέι σχετικά με τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις τους για το Brexit και να μην ενοχλείται από την κριτική μου για τον τρομερό τρόπο με τον οποίο αυτές έγιναν».

«Είπα στην Τερέζα Μέι πώς να πραγματοποιήσει αυτή τη συμφωνία, όμως εκείνη έπραξε με τον γελοίο τρόπο της ανίκανη να τα καταφέρει. Μια καταστροφή!», κατέληξε.

Πηγή: www.newsit.gr