Κύπρος: Τα τρία σενάρια για τον πύραυλο που έπεσε στον Πενταδάκτυλο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρία σενάρια περιέγραψε για την πτώση του αντιαεροπορικού πυραύλου τα ξημερώματα στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς.

Μιλώντας στο ΡΙΚ. ο κ. Ανδρέας Πενταράς είπε ότι τρία ατυχή γεγονότα μπορεί να «οδήγησαν» τον πύραυλο στα κατεχόμενα.

Πρώτον, όπως ο ίδιος ο κ. Πενταράς ανέφερε, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε προς την κατεύθυνση της Κύπρου. «Προφανώς, τα ισραηλινά αεροσκάφη που επιχειρούσαν στην πόλη Χομς της Συρίας, βρίσκονταν στην περιοχή ανάμεσα στον Απόστολο Ανδρέα και στον Λίβανο», εξήγησε.

Δεύτερον, απέτυχε ο πύραυλος να χτυπήσει τον στόχο, δηλαδή τα αεροσκάφη.click4more Κύπρος: Εντοπίστηκαν κι άλλα συντρίμμια με ρωσικές επιγραφές στα Κατεχόμενα – video

Τρίτον και κυριότερο, δεν λειτούργησε ο μηχανισμός αυτοκαταστροφής του πυραυλικού συστήματος. Όπως τόνισε ο κ. Πενταράς, όλοι οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι έχουν μηχανισμούς αυτοκαταστροφής. Εάν, δηλαδή, αποτύχουν να χτυπήσουν τον στόχο, τότε αυτοκαταστρέφονται στον αέρα, πριν πέσουν στο έδαφος.

«Αυτά τα τρία ατυχή γεγονότα, οδήγησαν τον πύραυλο σε μια ανεξέλεγκτη τροχιά και τελικά στον Πενταδάκτυλο» είπε ο κ. Πενταράς.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, δημοσιεύει σε βίντεο την πιθανή πορεία του αντιαεροπορικού πυραύλου.

πηγή: Philenews.com

Πηγή: www.newsit.gr