Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συναντά την αγαπημένη του 75 έτη μετά


Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά το χωρισμό τους μέσα στις φλόγες του πολέμου ξανασυναντήθηκαν σε μια ιστορία αγάπης που συγκλόνισε τη Γαλλία…

Στο Μπριέ της ανατολικής Γαλλίας που είχε φθάσει με το σύνταγμά του το 1944, ο Αμερικανός στρατιώτης Κάρα Τρόι Ρόμπινς γνώρισε κι ερωτεύτηκε μια 18χρονη κοπέλα, την Ζανίν Πίρσον. Δύο μήνες αργότερα ο 24χρονος Αμερικανός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εσπευσμένα το χωριό και τον πρώτο του έρωτα για να πάει στο Ανατολικό Μέτωπο. Θα ξανάβλεπε άραγε ποτέ την αγαπημένη του; Λίγο πριν αναχωρήσει της υποσχέθηκε ότι θα επέστρεφε για να την παντρευτεί. Αλλά δε γύρισε ποτέ… Παντρεύτηκε, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Φύλαγε πάντα μια φωτογραφία της…

«Όταν έφυγε με το στρατιωτικό φορτηγό, έβαλα τα κλάματα. Ήμουν πολύ θλιμμένη. Εύχομαι να μην είχε γυρίσει ποτέ στην Αμερική», είπε η Πίρσον, που μάθαινε όλα αυτά τα χρόνια φράσεις στα Αγγλικά με την ελπίδα να ξαναδεί κάποια στιγμή τον αγαπημένο της. Αλλά ο έρωτάς της είχε πετάξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πέρασαν έκτοτε επτάμιση δεκαετίες κι όταν ο Αμερικανός βετεράνος επέστρεψε προ ημερών στη Γαλλία με αφορμή την 75η επέτειο από την απόβαση της Νορμανδίας, κρατούσε σφικτά στα χέρια του τη φωτογραφία του νεανικού του έρωτα, αγνοώντας αν βρίσκεται ακόμη στη ζωή. Ο Ρόμπινς συνάντησε δημοσιογράφους του δικτύου France 2, τους αφηγήθηκε την ιστορία του κι εκείνοι κίνησαν γη κι ουρανό για να εντοπίσουν τα ίχνη της Ζανίν.

Οταν τελικά τη βρήκαν, η στιγμή της επανένωσης του ζευγαριού ήταν κάτι περισσότερο από συγκινητική.

Χήροι πλέον και οι δυό τους πέρασαν μερικές ώρες μαζί προτού ο Αμερικανός βετεράνος αναχωρήσει για τη Νορμανδία. Υποσχέθηκαν, όμως, σύντομα να ξαναβρεθούν μαζί. «Ζανίν», της είπε με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετώντας τη. «Σ’ αγαπώ, κορίτσι μου…»

«Πάντα σ’ αγαπούσα. Ποτέ δεν έφυγες από την καρδιά μου», της είπε δακρυσμένος αγκαλιάζοντάς την.

Πηγή: www.newsone.gr