Ισπανία: Τουρίστες πέφτουν από τα μπαλκόνια.

Ένας Βρετανός έχασε τη ζωή του κι άλλοι δύο τουρίστες τραυματίστηκαν κατά τις πτώσεις τους από μπαλκόνια στις Βαλεαρίδες Νήσους στην Ισπανία.

Τρεις τουρίστες έπεσαν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων Νήσων τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ τους ένας Βρετανός που έχασε τη ζωή του, ενώ μόλις έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.

Ο Βρετανός σκοτώθηκε, αφού πήδηξε από τον β’ όροφο του ξενοδοχείου του στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μαγκαλούφ, γνωστό για κάθε είδους κραιπάλη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ισπανικής αστυνομίας.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο νεαρός άνδρας πήδηξε εθελούσια ή έπεσε κατά λάθος, συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Επίσης, ένας Γερμανός ηλικίας 35 ετών έπεσε από το μπαλκόνι του β’ ορόφου του ξενοδοχείου του, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, και τραυματίστηκε σοβαρά, αναφέρει μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον άνδρα, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τον είχε πάρει ο ύπνος κι αφού ξύπνησε, πήδηξε από το μπαλκόνι.

Επιπλέον, ένας Αυστραλός, γύρω στα 30, τραυματίστηκε σοβαρά, αφού έπεσε από τον β’ όροφο ενός ξενοδοχείου στην πόλη της Ίμπιζα, στο ομώνυμο νησί, σύμφωνα με την αστυνομία.Τουρίστες και το φαινόμενο του balconing

Κάθε χρόνο στις Βαλεαρίδες Νήσους καταγράφεται το φαινόμενο των πτώσεων τουριστών από μπαλκόνια.

Ορισμένες από αυτές αποδίδονται σε ατυχήματα, όμως σε άλλες περιπτώσεις πρόκειται για το φαινόμενο του balconing, μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πρακτικής, αποτέλεσμα συχνά μιας πρόκλησης, κατά την οποία ο τουρίστας πηδάει από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του με στόχο να καταλήξει στην πισίνα ή να φθάσει σε άλλο μπαλκόνι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έχει αφιερώσει ειδική ενότητα στις πτώσεις από μπαλκόνια, στον ιστότοπό του, όπου προειδοποιεί τους τουρίστες που παραθερίζουν στην Ισπανία απευθύνοντας έκκληση να “μην παίρνουν απερίσκεπτους κινδύνους (…) ιδίως υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών”.

Πηγή: www.newsit.gr