Τουρκία: Εισβολή ενόπλων στο κοινοβούλιο – “Τρομοκρατικό πυρήνα” βλέπουν οι αρχές.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύο πρόσωπα για τα οποία υπάρχει υποψία στην Τουρκία ότι ανήκουν σε πυρήνα της ακροαριστεράς, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί “τρομοκρατικός”, συνελήφθησαν χθες βράδυ στο Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία στην Τουρκία, οι δράστες – ένας άνδρας και μια γυναίκα – επιτέθηκαν σε εργαζόμενο της Βουλής με αντικείμενο που έμοιαζε με ξυράφι.

Στην κατοχή του άνδρα που συνελήφθη βρέθηκε ένα κουτί, το οποίο αρχικά οι φρουροί θεώρησαν ότι ήταν εκρηκτικός μηχανισμός, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν άδειο.

Οι δύο συλληφθέντες καταζητούνταν ήδη καθώς κατηγορούνται σε σχέση με “τρομοκρατικές” δραστηριότητες και είναι ύποπτοι για σχέσεις με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο (DHKP – C), έναν μαρξιστικό σχηματισμό που έχει απαγορευτεί και ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για σποραδικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, διευκρίνισε επίσης η εισαγγελία.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν κατήγγειλε στο Twitter ότι πρόκειται για μια “απόπειρα επίθεσης με άμεσο στόχο τη βούληση του λαού” και δεσμεύτηκε να αποκαλυφθούν οι σύνδεσμοι στη χώρα και στο εξωτερικό των υπόπτων αυτής της “τρομοκρατικής επίθεσης”.

Πηγή: www.newsit.gr