Τζέφρι Ρας: Αποζημίωση – μαμούθ στον Οσκαρικό ηθοποιό για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης. video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δικαστήριο επεδίκασε αρχική αποζημίωση 850.000 αυστραλιανών δολαρίων (609.000 δολαρίων ΗΠΑ) στον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Τζέφρι Ρας.

Ο Τζέφρι Ρας είχε μηνύσει το αυστραλιανό παράρτημα της News Corp για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή δημοσίευσε άρθρα σύμφωνα με τα οποία μια συνάδελφός του σε μια παραγωγή του Βασιλιά Ληρ τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.Η απόφαση για τον Τζέφρι Ρας

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι το παράρτημα Nationwide της News Corp και τα άρθρα του δημοσιογράφου Τζόναθον Μόραν στην Daily Telegraph δεν κατάφεραν να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών, θα αποφασίσει αργότερα για περαιτέρω αποζημιώσεις.

«Αυτό ήταν σε κάθε περίπτωση ένα επικίνδυνα ανεύθυνο κομμάτι εντυπωσιοθηρικής δημοσιογραφίας του χειρίστου είδους, του πλέον χειρίστου είδους», ανέφερε ο δικαστής Μάικλ Ουίγκνεϊ στην απόφασή του που ανέγνωσε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Σίδνεϊ.

Ο Ρας, 67 χρονών και σταρ του αυστραλιανού θεάτρου, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ταμπλόιντ της News Corp στο Σίδνεϊ για μια σειρά άρθρων σύμφωνα με τα οποία ήταν στόχος μιας καταγγελίας στον Θεατρικό Οργανισμό του Σίδνεϊ που αφορούσε μια παραγωγή του Βασιλιά Ληρ το 2015.

Υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ», και σε άρθρα που δημοσιεύθηκαν αργότερα, η εφημερίδα ανέφερε πως ο ηθοποιός, στον ομώνυμο ρόλο, είχε κατηγορηθεί από τη συνάδελφό του για ακαθόριστη ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Ρας, που έλαβε το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου του 1997 για την ταινία «Ο σολίστας»(«Shine») και από τότε έχει εμφανιστεί στις ταινίες των «Πειρατών της Καραϊβικής», είπε πως από τα άρθρα άφηναν να εννοηθεί μια μεγάλη διαστροφή ή ανηθικότητα, και πως ο δικηγόρος του επιδίωξε «πολύ σημαντικές» αποζημιώσεις.

«Δεν υπάρχουν νικητές σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο Ρας έξω από το δικαστήριο. «Ήταν εξαιρετικά λυπηρό για όλους τους εμπλεκόμενους».

Ο Ρας ευχαρίστησε τη σύζυγο και τα παιδιά του για την υποστήριξή τους «στη διάρκεια αυτής της ψυχοφθόρας περιόδου».

Πηγή: www.newsit.gr