Viking Sky: Με αργούς ρυθμούς η διάσωση των επιβατών – Λειτούργησαν τρεις μηχανές του πλοίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky που υπέστη βλάβη το Σάββατο.

Μέχρι τώρα 338 από τους 1.373 επιβαίνοντες του Viking Sky ήδη μεταφέρθηκαν στη στεριά ενώ η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να διαρκέσει ολόκληρη την Κυριακή καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες.

«Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κέντρο Διάσωσης. Συνολικά, υπάρχουν πέντε ελικόπτερα που συμβάλλουν στην επιχείρηση. Ο Einar Knutsen στο Κέντρο Διάσωσης είπε στο δίκτυο TV 2 ότι επί του παρόντος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι σωστικές λέμβοι, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κύματα έξι και οκτώ μέτρων.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επαναλειτούργησαν σήμερα το πρωί τρεις από τις τέσσερις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη χθες, Σάββατο, σε επικίνδυνα νερά στ’ ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας με περισσότερους από 1.300 επιβαίνοντες και το πλοίο ρυμουλκηθεί προς ένα λιμάνι, ανακοίνωσαν οι νορβηγικές υπηρεσίες διάσωσης.

«Τρεις από τους τέσσερις κινητήρες λειτουργούν, οπότε το πλοίο μπορεί τώρα να μετακινηθεί μόνο του», δήλωσε ο Φιέλντ. Νωρίς το πρωί, το πλοίο απομακρυνόταν με ταχύτητα δύο έως τριών κόμβων από την ακτογραμμή που έχει πλήθος επικίνδυνων υφάλων στα ανοικτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ, στη δυτική Νορβηγία.

Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί και θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Μόλντε, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Πηγή: www.newsit.gr