Boeing 737 Max: Συναγερμός στον Λευκό Οίκο και για το Air Force One.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το δυστύχημα της Ethiopian Airlines ανησύχησε τον Λευκό Οίκο.
Διατάχθηκε η επανεκπαίδευση των πιλότων τόσο του Air Force One όσο και μεταγωγικών αεροπλάνων.
Την είδηση αποκάλυψε το CNN αλλά ο Τραμπ δεν έχει κάνει κανέναν σχόλιο μέχρι στιγμής.

Συναγερμός έχει σημάνει και στον Λευκό Οίκο μετά τα περιστατικά με τις πτώσεις των Boeing 737 Max τόσο τον περασμένο Οκτώβριο με το πολύνεκρο δυστύχημα της Lion Air όσο και με το πρόσφατο δυστύχημα της Ethiopian Airlines. Σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση στο CNN του Επιτελάρχη Στρατηγού Ντέιβιντ Γκολντφειν διατάχθηκε επανέλεγχος στην εκπαίδευση όλων των στρατιωτικών πιλότων μεταγωγικών αεροπλάνων αλλά και των πιλότων του Air Force One! Του αεροπλάνου δηλαδή που μεταφέρει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Όπως εξήγησε ο επιτελάρχης, ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι πιλότοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οι διαταγές αφορούν σε αεροσκάφη όπως τα C-17, και τα KC-46 που κατασκευάζονται από την Boeing παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με κανέναν από αυτά τα μοντέλα.click4more Boeing 737 Max: Νέα αποκάλυψη για το αεροπλάνο της Lion Air

Η απόφαση ελήφθη μετά τις ανησυχίες διεθνώς ότι οι πιλότοι δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση στα Boeing 737 Max 8 και για τον λόγο αυτό έχουν καθηλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το ρεπορτάζ του CNN αλλά είναι ο ίδιος που πριν από λίγες ημέρες διέταξε την καθήλωση όλων των Boeing 737 Max 8.

 

Πηγή: www.newsit.gr