Μακελειό Νέα Ζηλανδία: Απολύθηκε και… απελάθηκε επειδή πανηγύριζε για τη σφαγή.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπάλληλος εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απολύθηκε και απελάθηκε (!), καθώς φέρεται ότι πανηγύριζε για τις πολύνεκρες επιθέσεις της 15ης Μαρτίου στη Νέα Ζηλανδία.

“Το Σαββατοκύριακο, ένας υπάλληλός μας έκανε εμπρηστικά σχόλια στη σελίδα του στο Facebook με τα οποία επικροτούσε την τρομοκρατική επίθεση στα τεμένη στο Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.

Έχουμε την πολιτική της μηδενικής ανοχής για την ανάρμοστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ως εκ τούτου αυτός ο άνθρωπος παύθηκε άμεσα και παραδόθηκε στις αρχές για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Transguard.

Η Transguard, μια εταιρεία των Εμιράτων, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα υποτιθέμενα σχόλια αλλά ούτε και το όνομα, την εθνικότητα και την θέση που κατείχε ο υπάλληλος.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από έναν ένοπλο που άνοιξε πυρ στο Κράιστσερτς στη διάρκεια της προσευχής της περασμένης Παρασκευής (15.3.2019), στην πιο αιματηρή επίθεση που σημειώνεται στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Σε βάρος του 28χρονου ακροδεξιού Αυστραλού Μπρέντον Τάραντ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Πηγή: www.newsit.gr