Τον συνέλαβαν γιατί κρατούσε παράνομα… σπίνους, καρδερίνες κι ένα φλώρο.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι καρδερίνες... τον έκαψαν! "Χειροπέδες" σε έναν 62χρονο άνδρα στην Σλοβενία για κατοχή και παράνομη εμπορία πτηνών.

Οι αρχές της Σλοβενίας κατέσχεσαν προστατευόμενα είδη πτηνών που κρατούσε σε αιχμαλωσία 62χρονος, στο σπίτι του στο Κόπερ. Η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε έντεκα σπίνους, τρεις καρδερίνες, τρία σπουργίτια, δύο αμπελουργούς και ένα φλώρο. Αφού εξετάστηκαν από κτηνίατρο, όλα τα πτηνά απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ανέφερε η Ένωση για την Προστασία των Πτηνών (DOPPS).Πώς οδηγήθηκαν στις… καρδερίνες

Στο σπίτι του 62χρονου βρέθηκαν παγίδες και συσκευή με ελατήρια με δίχτυ για το πιάσιμο πτηνών, ενώ οι αρχές ερευνούσαν καταγγελίες κατά του ίδιου προσώπου, το 2013 και το 2017, για παράνομη πώληση πτηνών σε Ιταλούς αγοραστές. Ο 62χρονος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια αν κριθεί ένοχος για κατοχή και εμπορία πτηνών.

Τα πτηνά προστατεύονται βάσει της νομοθεσίας για την προστασία των άγριων ζώων από κάθε είδους λαθροθηρία, αιχμαλωσία, παράνομη μεταφορά και εμπορία, με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις που χορηγούνται από αρμόδια αρχή.

Η DOPPS επεσήμανε ότι το θέμα της λαθροθηρίας των πτηνών και της παράνομης μεταφοράς τους είναι υποτιμημένο στη Σλοβενία. Σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης το 2018, τουλάχιστον 16.000 σπάνια πουλιά αιχμαλωτίζονται κάθε χρόνο στη χώρα. Το παράνομο κυνήγι και το εμπόριο κυριαρχεί στη δυτική Σλοβενία, επειδή τα πουλιά προορίζονται για την ιταλική μαύρη αγορά και δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: www.newsit.gr