«Βόμβα» Τραμπ. Ανακοινώνει πως… τελειώνει το Ισλαμικό Κράτος;

Ισλαμικό Κράτος… τέλος.
Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε πως θα πει κάτι… σημαντικό εντός 24 ωρών.
Οι φανατικοί μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης μάχονται ακόμη στο… τελευταίο προπύργιό τους στην Συρία.
«Εμποδίσαμε τη σφαγή ίσως 3 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Συρία» λέει ο Πλανητάρχης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε… είδηση. Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε σήμερα, Παρασκευή 15.02.2019, πως μέσα στις επόμενες 24 ώρες πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση για το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους. Όλα αυτά ενώ το Ισλαμικό Κράτος και οι φανατικοί μαχητές του συνεχίζουν να μάχονται στον τελευταίο θύλακα που έχουν υπό τον έλεγχό τους στη Συρία.Τελειώνει το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ;

«Έχουμε πολλές θαυμάσιες ανακοινώσεις σχετικά με τη Συρία και με την επιτυχία μας για την εξάλειψη του χαλιφάτου και (θα δοθούν στη δημοσιότητα) μέσα σε 24 ώρες» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.click4more Τραμπ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα – Προσφεύγουν στα δικαστήρια οι «Δημοκρατικοί»

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφέρει ότι επίκειται η επίσημη –και συμβολική– ανακοίνωση του τέλους του «χαλιφάτου». Η ανακοίνωση αυτή εκτιμάται ότι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεκινήσει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Σήμερα βρίσκονται επί του πεδίου περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο αραβοκουρδικός συνασπισμός που στηρίζεται από την Ουάσινγκτον, μάχεται αυτές τις ημέρες στην ανατολική Συρία για να καταλάβει τον τελευταίο θύλακα που παραμένει ακόμη στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο Τραμπ επαίνεσε και πάλι σήμερα τις ενέργειες της κυβέρνησής του και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι εμπόδισε «τη σφαγή ίσως 3 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ πάντως θεωρούν ότι το τέλος του «χαλιφάτου», όσον αφορά τα εδάφη που κατέχει, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι εκλείπει και η απειλή που ακούει στο όνομα Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: www.newsit.gr