Σάλος. Ανέκριναν ύποπτο με "όπλο" ένα φίδι. Video σοκ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βασανιστική ανάκριση ενός υπόπτου για κλοπές. Οι αστυνομικοί "επιστράτευσαν" ένα φίδι για να τον κάνουν να ομολογήσει!

Το σοκαριστικό video από την ανάκριση του υπόπτου σε αστυνομικό τμήμα της Παπούα στην Ινδονησία κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ και οργή. Οι αστυνομικοί έχουν τυλίξει ένα φίδι γύρω από τον άνδρα, ο οποίος κάθεται στο πάτωμα με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και δεν μπορεί να αντιδράσει!

Καθώς το φίδι είναι τυλιγμένο στο λαιμό του άνδρα, εκείνος ουρλιάζει από το φόβο, ενώ ένας αστυνομικός πιάνει την ουρά του ερπετού και προσπαθεί να τη βάλει στο στόμα του υπόπτου. Και δεν σταματά εκεί. Πιάνει το φίδι και φέρνει το κεφάλι του στο πρόσωπο του υπόπτου, ενώ εκείνος προσπαθεί να αποφύγει την όποια επαφή.

Καθώς ο άνδρας γυρνά ακόμη περισσότερο το κεφάλι του, ο αστυνομικός επιμένει να προσπαθεί να πλησιάσει το κεφάλι του φιδιού στο στόμα του υπόπτου. Όσο εκείνος ουρλιάζει από τον τρόμο, κάποιοι που δεν φαίνονται στο βίντεο, γελούν γιατί προφανώς ο τρόμος ενός ανθρώπου τους φαίνεται αστείος.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε αφού το video έχει viral στα social media και ξεσήκωσε οργισμένες αντιδράσεις, οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν έρευνα. Είχε προηγηθεί η παραδοχή από αξιωματούχο της αστυνομίας που παραδέχτηκε τα όσα έγιναν. Πως οι αστυνομικοί σε τμήμα της Παπούας χρησιμοποίησαν φίδι για να εξαναγκάσουν ύποπτο για κλοπές κινητών να ομολογήσει!

«Πόσες φορές έχεις κλέψει κινητά τηλέφωνα;», τον ρωτά ο αστυνομικός. «Μόνο δύο», απαντά.

Δείτε το σοκαριστικό video

«Ένας αστυνόμος ανακρίνεται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας της Παπούας», δήλωσε ο Άχμαντ Μουστόφα Καμάλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού, ούτε να διευκρινίσει αν διεξάγεται έρευνα εις βάρος και άλλων συναδέλφων του.

Ο Τόνι Ανάντα Σουαντάγια, διοικητής της αστυνομίας της περιοχής όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ζήτησε συγγνώμη σε ανακοίνωσή του. Υποστήριξε ότι, αν και η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν αντιεπαγγελματική, ο ύποπτος δεν κινδύνευσε ποτέ καθώς το φίδι ήταν ήμερο και όχι δηλητηριώδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος των αστυνομικών, που έδρασαν έπειτα από δική τους πρωτοβουλία, ήταν «να εξάγουν την ομολογία το συντομότερο δυνατό», ενώ πρόσθεσε ότι δεν χτύπησαν τον άνδρα.

«Στο μέλλον θα εργαστούμε με πιο επαγγελματικό τρόπο», σημείωσε και επεσήμανε ότι «έχουμε λάβει δράση εναντίον του προσωπικού».

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ινδονησίας κατηγορούνται συχνά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας των Παπουανών. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει εξωδικαστικές εκτελέσεις ακτιβιστών και διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βερόνικα Κόμαν, το βίντεο αυτό επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες Παπουανών ακτιβιστών. «Γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι η αστυνομία και ο στρατός χρησιμοποιούν ερπετά» στις ανακρίσεις τους, τόνισε.

Η απομονωμένη Παπούα είναι μια από τις πιο φτωχές επαρχίες της Ινδονησίας, της οποίας έγινε μέρος το 1969. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά βίαια επεισόδια καθώς αυτονομιστές αντάρτες μάχονται για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την Ινδονησία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ