Μωρό λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του όταν ένας συγγενής το φίλησε και του κόλλησε τον ιό του έρπη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα μωρό πέρασε τέσσερις μέρες νοσοκομείο παλεύοντας για τη ζωή του, όταν το φίλησε ένας συγγενής του και το κόλλησε τον ιό του έρπητα.

Η ενός έτους Kaylah Merritt, γέμισε κόκκινα εξανθήματα σε όλο το σώμα της, προτού διαγνωστεί με ερπητικό έκζεμα που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα.

Οι τρομοκρατημένοι γονείς της, η Brogan Thomas και ο Connor Merritt, από το Darlington, μετέφεραν εσπευσμένα την Kaylah στο νοσοκομείο. Οι γιατροί εκεί έδωσαν στο μωρό αντιβιοτικά και φρόντισαν το δέρμα του με φαρμακευτικές λοσιόν, όμως τονίζουν ότι η περίπτωσή της θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Μια απλή πληγή ενός ενήλικα παραλίγο να κοστίσει τη ζωή της Kaylah, η οποία εξακολουθεί να αναρρώνει, και τώρα οι γονείς της δημοσιεύουν την ιστορία τους για να προστατεύσουν άλλα μωρά.

“Όταν οι γιατροί μου είπαν πόσο επικίνδυνη ήταν η περίπτωσή της έκλαψα δυνατά, θα μπορούσα να την χάσω εξαιτίας ενός ανόητου φιλιού,” είπε η μητέρα. “Ο Connor ήταν συγκλονισμένος και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι όλα αυτά συνέβησαν από ένα φιλί. Αν δεν την είχαμε πάει γρήγορα στο νοσοκομείο, ίσως να τη χάναμε.”

Όταν η Kaylah ανέπτυξε το εξάνθημα, η κα Thomas και ο αρραβωνιαστικός της αναγνώρισαν ότι το κλάμα του μωρού τους ήταν διαφορετικό και ανησυχούσαν ιδιαίτερα, επειδή η Kaylah είχε προηγουμένως υποστεί μηνιγγίτιδα και νοσηλεύτηκε αρκετό καιρό στο νοσοκομείο για να επιβιώσει.

“Η Kaylah έκλαιγε πολύ δυνατά κι αμέσως κατάλαβα ότι πονούσε πολύ,” είπε η μητέρα. “Ήμασταν στο σπίτι και ήμουν έτοιμη να την βάλω στο μπάνιο όταν ξαφνικά είδα τα σημάδια στα πόδια της. Ήταν ένας φοβερός εφιάλτης, είχε κόκκινους ερεθισμούς παντού και η Kaylah πλάνταξε από το κλάμα. Είχα τρομοκρατηθεί, αρχικά νόμιζα πως είχε σχέση με την μηνιγγίτιδα, επειδή είχε περάσει την ασθένεια και πριν. Ο αρραβωνιαστικός μου ήταν σοκαρισμένος, αλλά παρέμεινε ψύχραιμος κι έτσι τη μεταφέραμε γρήγορα στο νοσοκομείο όπου η γιατροί μας είπαν πως κάποιος την είχε φιλήσει στα χείλη και έβγαλε αυτά τα εξανθήματα επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών δεν είναι αρκετά δυνατό.”

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί δήλωσαν ότι η Kaylah ήταν τυχερή που μεταφέρθηκε εκεί έγκαιρα.

Η Kaylah μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι μετά από τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, αλλά οι γονείς της λένε ότι το μωρό δεν έχει ανακάμψει πλήρως, αφού ένα μήνα αργότερα, εξακολουθεί να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή μέχρι να φύγει ο ιός και πρέπει να κάνει ιατρικές εξετάσεις κάθε εβδομάδα.

“Ένιωσα τόσο ανακουφισμένη όταν οι γιατροί μου είπαν πως η Kaylah είναι εκτός κινδύνου. Το μόνο που θέλω να πω τώρα στους άλλους γονείς είναι να προσέχουν τα παιδιά τους και να μην αφήνουν κανέναν να τα φιλάει, ακόμα κι αν δεν έχει κάποια φανερή ίωση.”

“Οι μητέρες με πληγές του ιού δεν πρέπει να ανησυχούν αν θα φιλήσουν τα δικά τους μωρά, επειδή κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης, μια μητέρα που είχε πληγές από τον ιό περνά προστατευτικά αντισώματα στο μωρό της μέσω του πλακούντα.”

“Όμως ένας μπαμπάς με πληγές του ιού δεν πρέπει να φιλήσει το μωρό του.”

“Επίσης, οι μπαμπάδες πρέπει να προσέχουν να μην μεταδώσουν τον ιό στις μητέρες στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης τους, γιατί μέχρι τότε μπορεί να είναι πολύ αργά για μια μαμά να αναπτύξει τα αντισώματα που χρειάζεται το μωρό της. Σε αυτή την περίπτωση, το μωρό δεν έχει καμία προστασία τη στιγμή που θα γεννηθεί.”

διαφορετικό