Πατέρας έβαλε τα δίδυμα μωρά του σε σακούλες και τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας πατέρας από την Κίνα πέταξε τα δύο νεογέννητα δίδυμά του σε κάδο απορριμάτων.

Το παρακάτω σοκαριστικό βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, δείχνει τον άντρα να μεταφέρει τα μωρά σε δύο δεμένες σακούλες και να στέκεται κοντά σε κάδο απορριμμάτων στην πόλη Σιάν. Λίγα λεπτά αργότερα, φαίνεται να ρίχνει τις σακούλες στον κάδο πριν φύγει ανενόχλητος από το σημείο.

Τα δίδυμα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν ανακαλύφθηκαν από έναν υπάλληλο καθαριότητας, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως ένα ασθενοφόρο.

Το κοριτσάκι ήταν νεκρό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ το αγόρι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα πριν από 28 ημέρες και το αγόρι ζύγιζε λιγότερο από 900 γραμμάρια, σύμφωνα με το Shaanxi News.

Ο υπάλληλος καθαριότητας αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως νόμιζε ότι ο άντρας που πέταξε τα μωρά είχε πετάξει στον κάδο παλιά ρούχα.

“Υπήρχε ένα μωρό σε κάθε μια από τις τσάντες,” είπε ο υπάλληλος. “Το ένα ήδη σταματήσει να αναπνέει ενώ το αγόρι μπορούσε να κουνήσει το χέρι του.”

Ο Δρ. Song Shaofeng από το κρατικό νοσοκομείο του Σιάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αγόρι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και πως το κράτος θα μεριμνήσει εξ’ ολοκλήρου για τα έξοδα νοσηλείας του.

Τα κινεζικά social media καταδίκασαν τις πράξεις του άντρα.

“Όποιος ευθύνεται για αυτή την πράξη πρέπει να φυλακιστεί! ” σχολίασε ένας χρήστης στο Weibo.

“Υπάρχουν τόσες πολλές οικογένειες στην Κίνα που λαχταρούν ένα μωρό. Αν ο άνθρωπος αυτός δεν ήθελε παιδιά, ας τα έδινε για υιοθεσία,” έγραψε ένας άλλος χρήστης.