Πρόωρο μωρό που είχε μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης πήγε τελικά σπίτι του μετά από 3 χρόνια στο νοσοκομείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα κορίτσι από τη Γιούτα πάει τελικά στο σπίτι του αφού πέρασε τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του σε ένα νοσοκομείο στο Οχάιο.

Η Zariah Donovan γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, ανέπτυξε μια τόσο σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων που οι γιατροί είπαν στους γονείς της, τον Shawn Donovan και την Vilayvone Thipsouvan, ότι είχε μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης.

Η Zariah ήταν πολύ αδύναμη για να πάει στο σπίτι της και κανένα ιατρικό κέντρο κοντά στο σπίτι της οικογένειας δεν μπορούσε να της προσφέρει τη φροντίδα που χρειαζόταν.

Η οικογένεια έμαθε για ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο παίδων, 1.700 μίλια μακριά, και μετέφερε εκεί το παιδί για να το σώσει.

Μετά από χρόνια φυσικοθεραπειών και λογοθεραπειών, οι πνεύμονες της Zariah δυνάμωσαν και η μικρή μπόρεσε τελικά να πάει στο σπίτι της.

Η παραμονή στο νοσοκομείο του Οχάιο ήταν όχι μόνο επικίνδυνη για τη Zariah, αλλά έκανε την οικογένεια έχει χωριστεί για να μπορεί να είναι δίπλα στη μικρή.

Ο Donovan παραιτήθηκε από τη δουλειά του και μετακόμισε στο Οχάιο για να είναι κοντά στη μικρή, ενώ η Thispouvian έμεινε πίσω στη Γιούτα με την μεγαλύτερη κόρη τους Raven, η οποία είναι σήμερα τεσσάρων ετών.

“Το να είμαστε χώρια για τρία χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολο,” δήλωσε η Thipsouvan στο KSL.

Ήταν ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για το ζευγάρι που δεν πίστευε ότι η κόρη τους θα ζήσει για να δει τα πρώτα της γενέθλια.

Όταν η Zariah γεννήθηκε, ζύγιζε μόλις 680 γραμμάρια.

Σύμφωνα με μια σελίδα στο GoFundMe, η Zariah είχε λιγότερες από 15% πιθανότητες επιβίωσης.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι κινδύνευε με δια βίου σωματικές αναπηρίες, αναπτυξιακές αναπηρίες, εγκεφαλική παράλυση και προβλήματα όρασης.

Η Zariah υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς σε ηλικία τριών εβδομάδων και έκανε 12 μεταγγίσεις αίματος, ενώ έπαθε αρκετές φορές πνευμονία και μια φορά σηψαιμία.

Τον Απρίλιο του 2016, σε ηλικία επτά μηνών, η Zariah διαγνώστηκε με βρογχοπνευμονική δυσπλασία, μια μορφή χρόνιας πνευμονικής νόσου που επηρεάζει κυρίως τα πρόωρα μωρά.

Οι γιατροί είπαν ότι αυτή ήταν η χειρότερη περίπτωση βρογχοπνευμονικής δυσπλασίας που είχαν δει ποτέ και η πιθανότητα επιβίωσης της έπεσε στο μηδέν τοις εκατό.

Κανένα νοσοκομείο στη Γιούτα δεν ήταν σε θέση να της παράσχει τη φροντίδα που χρειαζόταν, αλλά ένα νοσοκομείο παίδων στο Οχάιο δέχθηκε τη Zariah και της παρείχε εξειδικευμένα προγράμματα φυσικοθεραπείας και λογοθεραπείας.

Η Thispouvian δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εκεί προσωπικά για το μεγαλύτερος της θεραπείας της κόρης της, ήταν παρούσα σε πολλές πρωτιές της.

“Ήμουν εκεί όταν άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα,” είπε η μητέρα. “Ακόμα και ο θεραπευτής της ήταν ενθουσιασμένος με την πρόοδό της!”

Σιγά-σιγά αλλά σταθερά, η κατάστασή της βελτιώθηκε και οι πνεύμονές της άρχισαν να λειτουργούν σωστά.

Τελικά, την Τρίτη, μετά από 1.221 ημέρες στο νοσοκομείο – τρία χρόνια και τέσσερις μήνες – η Zariah πήρε τελικά εξιτήριο για να πάει στο σπίτι της!

Η οικογένεια πρέπει να δημιουργήσει το περιβάλλον του νοσοκομείου στο  σπίτι, έτσι ώστε η μικρή να μην αναπτύξει αλλεργίες που μπορεί να επηρεάσουν τους πνεύμονές της.

Μόλις το σπίτι τους εγκριθεί από το ιατρικό προσωπικό, θα επιτραπεί στη Zariah να πάει στο σπίτι της, σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe.

“Είναι ένα θαύμα και μία μαχήτρια,” δήλωσε η Thispouvian στο KSL. “Μπορούμε τώρα να πάμε στο σπίτι μας!”

Πηγή: diaforetiko.gr