Συντριβή Boeing σε κατοικημένη περιοχή στο Ιράν – Ανασύρουν πτώματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει το Ιράν. Boeing που ανήκε στο στρατό συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (14.01.2019) σε κατοικημένη περιοχή. Τουλάχιστον επτά οι νεκροί μέχρι στιγμής.

Το Boeing 707 συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Φατχ, δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράν, Τεχεράνης, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί και έπεσε πάνω στο φράχτη του αεροδρομίου.
click4more

Ήδη, οι ιρανικές αρχές έχουν εντοπίσει και ανασύρει τις σορούς επτά εκ των 16 επιβαινόντων στο μοιραίο Boeing. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, συνεχίζονται.

“Εντοπίσαμε επτά πτώματα στα συντρίμμια του αεροπλάνου… η έρευνα συνεχίζεται”, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων του Ιράν Πιροσέιν Κολιβάντ.

Κατά το πρακτορείο Fars, το δυστύχημα που συγκλονίζει το Ιράν σημειώθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Φωτογραφία EPA

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μπίσκεκ του Κιργιστάν. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο κατά την προσπάθεια προσγείωσης και έπεσε στη μάντρα που χωρίζει το αεροδρόμιο από την κατοικημένη περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα του Boeing έκανε λάθος και ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο από εκείνο που είχε ως προορισμό. Το αεροδρόμιο Φατχ δεν μπορεί να δεχτεί πτήσεις cargo.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και rt.com

Πηγή: www.newsit.gr