Έκκληση Ζάεφ στους Έλληνες βουλευτές: Ψηφίστε "ναι" στη Συμφωνία των Πρεσπών – Video

Μήνυμα στους Έλληνες βουλευτές έστειλε ο Ζόραν Ζάεφ, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών από την σκοπιανή βουλή.

Με τη συνταγματική αναθεώρηση, άνοιξε από την πλευρά των Σκοπίων ο δρόμος για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αλλαγή της ονομασίας σε “Βόρεια Μακεδονία”. Πλέον, το… μπαλάκι είναι στην Αθήνα, με τη συμφωνία να αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο μέσα στον Ιανουάριο.

“Είμαι πεπεισμένος ότι οι Έλληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν τον σπουδαίο ρόλο τους σε αυτή την ιστορική στιγμή. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία και θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ”, είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, συμπληρώνοντας ότι “μαζί με τους φίλους μας τους Έλληνες αφήνουμε πίσω την απομόνωση και τις παρεξηγήσεις, επισφραγίζοντας την ιστορική συμφωνία”.

Ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι», αναγνωρίζοντας ωστόσο την πικρία, αλλά και την υπερηφάνεια της πλειοψηφίας των πολιτών, με αφορμή την απόφαση να κάνουμε αυτό το βήμα προς τα εμπρός για το καλό της χώρας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι εξετάζει σοβαρά το αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κοινωνία κανένα ίχνος άρνησης ή εκβιασμού».

Πηγή: www.newsit.gr