Σώμα δύτη φούσκωσε όταν διακόπηκε η παροχή αέρα κάτω από το νερό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας δύτης έμεινε με τα πόδια και τα χέρια του να μοιάζουν με αυτά του Ποπάι μετά από ένα ατύχημα κατά την διάρκεια ψαρέματος ανοιχτά της ακτής Πίσο στο νότιο Περού.

Ο 57χρονος Αλεχάντρο Ράμος έκανε καταδύσεις ψάχνοντας για οστρακοειδή μαζί με έναν συνάδελφό του και τον γιο του όταν ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο έκοψε τον κύριο σωλήνα που τον τροφοδοτούσε με αέρα.

Αυτή ήταν η μόνη πηγή πεπιεσμένου αέρα για τον Αλεχάντρο και παρόλο που κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την επιφάνεια της θάλασσας η αλλαγή της πίεσης προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στο στήθος και τα χέρια του προσθέτοντάς του 30 κιλά.

O Αλεχάντρο βρισκόταν σε βάθος 30 μέτρων και πιστεύεται ότι το άζωτο προκάλεσε τη ζημία στον θώρακα και τους βραχίονές του.

Σύμφωνα με το El Nacional, όταν τα σώματα των δυτών βιώνουν πίεση κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το άζωτο συμπιέζεται και πηγαίνει στον λιπώδη ιστό.

Ωστόσο όταν κολυμπούν προς την επιφάνεια το άζωτο διογκώνεται πάλι στην αέρια μορφή του και οι φυσαλίδες μπορούν να μπλοκάρουν το αίμα. Αυτό είναι γνωστό ως σύνδρομο αποσυμπίεσης.

Ο 57χρονος χρειαζόταν επειγόντως αέρα και γι’ αυτό δεν κολύμπησε αργά και με προσοχή προς την επιφάνεια για να αποφύγει αυτή την ζημιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Nacional, ο 57χρονος ντρεπόταν να βγει από το σπίτι του πριν εξετάσει την ειδική περίπτωσή του το Ναυτικό Ιατρικό Κέντρο.

Η ογκώδης εικόνα του τον έκανε να αισθάνεται άβολα σε δημόσιους χώρους και η έλλειψη πόρων σήμαινε ότι δεν μπορούσε να αναζητήσει θεραπεία.

Ο πατέρα 2 παιδιών έπρεπε να υπομείνει πόνους στα κόκαλα και το στήθος του όταν ανέπνεε.

“Έπαθα κατάθλιψη και ήμουν ένα βήμα πριν αυτοκτονήσω. Μια μέρα αγόρασα ποντικοφάρμακο και τότε ο γιος μου με ρώτησε αν θέλω να πεθάνω σαν ποντίκι”, ανέφερε ο 57χρονος.

“Οι άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις. Ακόμα και τα παιδιά ρωτάνε. Έρχονται κοντά του όταν είναι καθισμένος και ακουμπάνε τα διογκωμένα μπράτσα του. Μετά γελάνε και λένε ότι μοιάζει με τον Ποπάι”, ανέφερε η αδερφή του Αλεχάντρο.

“Έτσι όπως είναι τώρα δεν θα έπρεπε να είναι ζωντανός αλλά τουλάχιστον έχω την ικανοποίηση ότι είναι μαζί μου”, πρόσθεσε.

Πλέον, ο Αλεχάντρο ξέρει με σιγουριά ότι έχει φυσαλίδια αζώτου στον λιπώδη ιστό του και μπορεί να κάνει πλαστικές επεμβάσεις για να αφαιρέσει αυτόν τον ιστό.

[dailymail]