H χρήση των λέξεων «αυτός» και «αυτή» μπορεί να γίνει παράνομη στην Αυστραλία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η χρήση των αντωνυμιών “αυτός” και “αυτή” μπορεί σύντομα να θεωρείται παράνομη στην Αυστραλία, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες.

Οι μεταρρυθμίσεις των ορόσημων που προτάθηκαν από το κόμμα της Αντιπολίτευσης χαρακτηρίστηκαν από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρρισον ως γελοίες.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν μια διάταξη που θα καθιστά παράνομο για τους ανθρώπους να αρνούνται να αποκαλέσουν άλλους ανθρώπους με την αντωνυμία που προτιμούν.

Οι νομοθετικές προτάσεις θα επιτρέπουν στους γονείς στην Τασμανία να αποφασίζουν αν το φύλο του παιδιού τους θα καταγράφεται στα πιστοποιητικά γέννησης.

Το νομοσχέδιο πέρασε το πρώτο στάδιο και τώρα πρέπει να περάσει από μια 15μελή επιτροπή του κοινοβουλίου για να γίνει νόμος.

Ο Δρ Γκρεγκ Γουάλς από το πανεπιστήμιο Notre Dame της Αυστραλίας δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό “αξιοθαύμαστες” αλλά καταδίκασε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις αντωνυμίες ως “εντελώς απαράδεκτο.”

“Μια Φιλελεύθερη Εθνική Κυβέρνηση δεν θα αφαιρέσει ποτέ το φύλο από τα πιστοποιητικά γέννησης, τα διπλώματα και τα διαβατήρια. Ποιους κοροϊδεύει το Εργατικό κόμμα; Σοβαρευτείτε”, έγραψε ο Σκοτ Μόρρισον στο Twitter.

[dailymail]