Η ελληνική φωτογραφία που κέρδισε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό


Παραλία Βραχνεΐκων. Μια γυναίκα ποζάρει μέσα σε μια Mercedes 2300 του 1962.

O Πατρινός φωτογράφος Βασίλης Σπύρου, εξασφαλίζει το κλικ, που θα κερδίσει στον διαγωνισμό Ολλανδικού περιοδικού.

Ο επίσης Πατρινός Σπήλιος Λαλιώτης έχει διαθέσει το ένα από τα πέντε αυτοκίνητα – αντίκες που διαθέτει και τα οποία με πολύ μεράκι ο ίδιος ανακατασκευάζει.

Η φωτογραφία εστάλη στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ολλανδικό περιοδικό «Auto Motor Klassiek» με θέμα «Γυναίκα και κλασσικό αυτοκίνητο». Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο πήρε τα περισσότερα likeς στο facebook , 541 συνολικά και γι’αυτό θα αποτελέσει το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους του περιοδικού. Η φωτογραφία κέρδισε ανάμεσα σε 150 που εστάλησαν από 130 άτομα , από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ο Σπήλιος Λαλιώτης ενημερώθηκε για τον διαγωνισμό μέσω του facebook καθώς ως λάτρης των κλασσικών αυτοκινήτων παρακολουθεί το περιοδικό. Η ικανοποίηση του Σπήλιου Λαλιώτη και του Βασίλη Σπύρου για τη διάκρισή τους είναι μεγάλη. Άλλωστε ο Σπήλιος Λαλιώτης από μικρός έχει αγάπη στα κλασσικά αυτοκίνητα.

«Είμαι από μικρός λάτρης του κλασσικού αυτοκινήτου. Είδα τον διαγωνισμό και σκέφτηκα αμέσως να λάβω μέρος. Το πρώτο μου κλασσικό αυτοκίνητο κατάφερα να το αποκτήσω στα 30 μου», δηλώνει ο Σπήλιος Λαλιώτης στο thebest.gr.

Στην κατοχή του έχει μάλιστα πέντε και τα έχει ανακατασκευάσει προσωπικά. Μία Mercedes του 1939, μία του 1962, άλλες δύο Mercedes του 1962 και τώρα ανακατασκευάζει ένα Ford του 1934.