ΒΙΝΤΕΟ: Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεκάδες είναι τα θύματα από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη περιοχή του δυτικού Πακιστάν.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 16:29 τοπική ώρα (14:29 ώρα Ελλάδος) σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πόλη Χούζνταρ, στην πακιστανική επαρχία Μπαλουτσιστάν, και είχε εστιακό βάθος περίπου 15 χιλιομέτρων, σύμφωνα επίσης με την αμερικανική και την πακιστανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάρα πολλά σπίτια καταστράφηκαν όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με τον Άμπντουλ Κάντος, αντιπρόεδρο της συνέλευσης του Μπαλουτσιστάν τουλάχιστον το 30% των σπιτιών καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό.

BU7Q6ACCYAA57Gt.jpg large

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σχολεία που κατέρρευσαν χωρίς να είναι γνωστό αν υπήρχαν μέσα παιδιά.

Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός στις μεγάλες πόλεις του νοτίου Πακιστάν, όπως το Καράτσι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, αλλά και έως την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, όπου κουνήθηκαν κτίρια, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Οι άνθρωποι έτρεχαν για να βγουν από τα κτίρια στο Καράτσι, φοβούμενοι μετασεισμούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Dunya.

"Ήταν ένας ισχυρός σεισμός. Ήταν ένας μεγάλος σεισμός, αναμένουμε μετασεισμούς", δήλωσε στο GEO ο επικεφαλής της πακιστανικής σεισμολογικής υπηρεσίας Ζάχιντ Ράφι.

Σημειώνεται ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη ορεινή περιοχή του Μπαλουτσιστάν, όπου δεν υπάρχουν σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Τον περασμένο Απρίλιο, ένας ισχυρός σεισμός στο ανατολικό Ιράν είχε προκαλέσει τον θάνατο 41 ανθρώπων, οι 40 από τους οποίους έχασαν την ζωή τους σε μια μικρή πακιστανική πόλη της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, στην μεθόριο με το Ιράν.

ΝΕΟ ΝΗΣΙ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Επιβεβαιώνει το Πακιστανικό υπουργείο Άμυνας τη μετάδοση τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ προκάλεσε την ανάδυση ενός νησιού στην Αραβική θάλασσα.

304A4A0C23B85598280B339E77AFC55E

Το μυστηριώδες νησί είναι πλέον από τα παράλια της επαρχίας Αγουαράν η οποία επλήγη περισσότερο από το σεισμό.

Μάλιστα το υψηλότερο σημείο του νησιού ξεπερνά κατά 9 ή 10 μέτρα την επιφάνεια της θάλασσας.

{YouTube}si-guOrOMCg{/YouTube}