Φάλαινα βρέθηκε νεκρή με 115 πλαστικά ποτήρια και 6 κιλά απόβλητα στο στομάχι της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια νεκρή φάλαινα που ξεβράστηκε σε μια ακτή στην ανατολική Ινδονησία είχε 6 κιλά πλαστικά στο στομάχι της συμπεριλαμβανομένων 115 πλαστικών ποτηριών και 2 σαγιονάρες.

Οι διασώστες βρήκαν το πτώμα της 10 μέτρων αρσενικής φάλαινας φυσητήρα την Δευτέρα κοντά στην νοτιοανατολική επαρχία Σουλαβέσι, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Πάρκου Γουακατόμπι.

Τα απόβλητα που βρέθηκαν μέσα στο στομάχι της φάλαινας περιελάμβαναν 115 πλαστικά ποτήρια, 4 μπουκάλια, 25 πλαστικές σακούλες, 2 σαγιονάρες, έναν νάιλον σάκο και 1000 ακόμα πλαστικά προϊόντα.

Η αιτία θανάτου της φάλαινας φυσητήρα παραμένει ακόμα άγνωστη και θα την θάψουν χωρίς να γίνει νεκροψία λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης.

Η θάλασσα της Ινδονησίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος τόπος ρύπανσης μετά την Κίνα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science τον Ιανουάριο.

Παράγει 3,2 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως εκ των οποίων 1,29 εκατομμύρια τόνοι καταλήγουν στον ωκεανό.

Ο υπουργός ναυτιλίας της Ινδονησίας ανέφερε ότι η εύρεση της φάλαινας θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την μείωση της χρήσης των πλαστικών και προτείνει στην κυβέρνηση να πάρει πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία των ωκεανών.

[dailymail]