Δεύτερη πηγή ενέργειας έως το 2030 το φυσικό αέριο. Θα ξεπεράσει τον άνθρακα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το φυσικό αέριο αναμένεται να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας μετά το πετρέλαιο έως το 2030 καθώς θα ξεπεράσει τον άνθρακα.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) το φυσικό αέριο θα ξεπεράσει τον άνθρακα καθώς θα ενταθούν οι προσπάθειες να μειωθεί η ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Στην έκθεση του ΙΕΠ για τις Παγκόσμιες Ενεργειακές Προοπτικές για το 2018, επισημαίνεται πως η παγκόσμια ζήτηση για το φυσικό αέριο θα αυξηθεί κατά 1,6% τον χρόνο έως το 2040 και θα είναι κατά 45% υψηλότερη από ότι είναι σήμερα.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται στο «Σενάριο Νέων Πολιτικών» του IEA που λαμβάνει υπόψιν τη νομοθεσία και τις πολιτικές για μείωση των εκπομπών ρύπων και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Βασίζονται επίσης στην υπόθεση για μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα στη χρήση καυσίμων, στα κτίρια και σε άλλους παράγοντες.

«Το φυσικό αέριο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ορυκτό καύσιμο στο Σενάριο Νέων Πολιτικών, ξεπερνώντας τον άνθρακα έως το 2030 ως η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας μετά το πετρέλαιο», αναφέρει η έκθεση.

Η Κίνα που είναι ήδη ο μεγαλύτερος εισαγωγές παγκοσμίως σε πετρέλαιο και άνθρακα, θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σε φυσικό αέριο. Αυτή τη στιγμή η Κίνα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής σε φυσικό αέριο πίσω από ΗΠΑ και Ρωσία, όμως πρέπει να εισάγει το 40% των αναγκών της καθώς η εγχώρια παραγωγή δεν της αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της.

Πηγή: www.newsit.gr

br