Υπόκλιση. Πατέρας τραγουδούσε στην τρίχρονη κόρη του ενώ περνούσαν ανάμεσα από την πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Δωρεάν μαθήματα διαχείρισης κρίσης παραδίδει ένας πατέρας που προσπαθεί να ξεφύγει από την φωτιά στην Καλιφόρνια
- Είναι τραβηγμένο μέσα από το αυτοκίνητο και δίπλα του κάθεται η τρίχρονη κορούλα του
- Δεν χάνει ούτε δευτερόλεπτο της ψυχραιμία του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει την κόρη του ήρεμη
- Της μιλά... θεατρικά, της τραγουδά και μέσα σε 96 δευτερόλεπτα συγκλονίζει τον κόσμο

Υπάρχει μια έκφραση που λέει «δεν φορούν όλοι οι ήρωες κάπα» και χρησιμοποιείται όταν κάποιος κάνει μια ηρωική πράξη χωρίς να είναι… σούπερ ήρωας. Ε, λοιπόν, αυτή η φράση θα πρέπει να… κατοχυρωθεί για αυτόν τον άνδρα, που με μνημειώδη ψυχραιμία προσπαθεί να σώσει την ζωή της κόρης του, περνώντας μέσα από την φλόγες στην θηριώδη φωτιά στην Καλιφόρνια.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά έχει κοστίσει την ζωή εννέα ανθρώπων κι έχει κάνει στάχτες ολόκληρες ζωές και αμέτρητες εκτάσεις γης…

Ένα βίντεο που βλέπει το «φως» της δημοσιότητας, είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Ο άνδρας που πρωταγωνιστεί, παραδίδει μαθήματα για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι γονείς σε περιπτώσεις κρίσης. Και τι κρίση ήταν αυτή…
Συγκλονιστικές στιγμές

Ο άνδρας βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και δίπλα του η κορούλα του, μόλις τριών ετών. Καταγράφει τις εφιαλτικές στιγμές με το κινητό του τηλέφωνο. Βρίσκονται στο αυτοκίνητο και τριγύρω… κόλαση. Φλόγες στα αριστερά, φλόγες στα δεξιά, πυκνός καπνός και πολλή κίνηση στο δρόμο, με ανθρώπους να προσπαθούν να ξεφύγουν από την φωτιά στην Καλιφόρνια.

Μέσα στο όχημα, όμως, η απόλυτη αντίθεση. Επικρατεί ηρεμία: Η κόρη του άνδρα παρατηρεί τις απίστευτες εικόνες μιλώντας για την πυρκαγιά και ο πατέρας της με Ολύμπια ψυχραιμία της λέει:

«Μάντεψε. Δεν θα πιάσουμε φωτιά εντάξει; Θα μείνουμε μακριά της. Θα είμαστε μια χαρά. Εντάξει; Τα πάμε μια χαρά». Η φωνή του είναι ήρεμη, σα να μη συμβαίνει τίποτα, σα να είναι με την κόρη του για… βόλτα στο πάρκο!

Κι όμως έξω από το αυτοκίνητο οι φλόγες μαίνονται.  Ο άνδρας δεν χάνει ούτε για ένα δευτερόλεπτο την ψυχραιμία του. Και τότε ξεκινά να της τραγουδά για να μην φοβηθεί η κορούλα του…

Η μικρή κάποια στιγμή λέει: «Ναι, πρέπει να φύγουμε» και ο πατέρας της απαντά, σταθερά με ήρεμη φωνή: «Πρέπει ναι, θα φύγουμε». Λίγο μετά η μικρή λέει «θα πιάσουμε φωτιά». Και ο πατέρας απαντά σχεδόν… θεατρικά για να την κρατήσει ήρεμη: «Όχι, θα φύγουμε από εδώ«, μπλέκοντας και ένα από τα αγαπημένα παιδικά της μικρής!

Την ίδια ώρα ακούγονται κόρνες και σειρήνες από πυροσβεστικά! Ο πατέρας κατάφερε τελικά να ξεφύγει από την φωτιά στην Καλιφόρνια. «Κοίτα, περάσαμε», λέει και η μικρή απαντά: «Ναι, τα κατάφερες«!

«Μαζί τα καταφέραμε» της λέει ο μπαμπάς της σε μια στιγμή πραγματικά συγκλονιστική…

Δείτε το βίντεο

WATCH: Father sings to 3-year-old daughter to keep her calm as they drive through California wildfire. https://t.co/v76aJnrjjO pic.twitter.com/kT46eEi0

— NBC News (@NBCNews) November 10, 2018

Ο Τραμπ… επιρρίπτει ευθύνες για την φωτιά στην Καλιφόρνια

Η κακή διαχείριση των δασών ευθύνεται για τις δύο πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτα στην Καλιφόρνια, δηλώνει σε μήνυμά του σήμερα στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές που κατακαίνε την Καλιφόρνια έχει ανέλθει σε εννέα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν.

«Τίποτε άλλο δεν ευθύνεται γι’αυτές τις τεράστιες, φονικές και πολυδάπανες δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια πέραν της τόσο κακής διαχειρισης των δασών», σημειώνει ο πρόεδρος στο μήνυμά του στο Twitter.

«Τόσα δισεκατομμύρια δολάρια να δίνονται ετησίως και να χάνονται τόσο πολλές ζωές, όλες εξαιτίας της τεράστιας κακοδιαχείρισης των δασών. Θεραπεία τώρα, ή σταματούν οι πληρωμές της Fed (σ.σ. εννοεί την ομοσπονδιακή τράπεζα)!», πρόσθεσε.

Δείτε το tweet

There is no reason for these massive, deadly and costly forest fires in California except that forest management is so poor. Billions of dollars are given each year, with so many lives lost, all because of gross mismanagement of the forests. Remedy now, or no more Fed payments!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 10, 2018

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες από την φωτιά στην Καλιφόρνια

This video of a family driving thru the California #CampFire is intense! pic.twitter.com/SBjfoaCjhu

— deray (@deray) November 10, 2018

This dad helped keep his young daughter calm by singing and talking to her as they escaped a raging California wildfire https://t.co/0gU5kJIvpY pic.twitter.com/m2Mb3gENaY

— CNN (@CNN) November 10, 2018

BREAKING VIDEO: Footage shows people escaping the #WoolseyFire near Malibu in California: pic.twitter.com/Y9dAIG2k7j

— Malick Khadim ▲ (@oneiblind) November 9, 2018

φωτιά

φωτιά

φωτιά

φωτιά

Φωτογραφίες: Reuters

Πηγή: www.newsit.gr