Τρομακτικό πλάσμα μοιάζει με αράχνη που έχει κεφάλι σκύλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Mια φωτογραφία που έγινε ανάρπαστη όταν κυκλοφόρησε στο Twitter έφερε στην δημοσιότητα την ύπαρξη ενός παράξενου πλάσματος που βρέθηκε στα τροπικά δάση του Εκουαδόρ.

Το παράξενο αυτό πλάσμα έχει 8 κίτρινα πόδια και το κεφάλι ενός μαύρου σκύλου με κίτρινα μάτια που λαμπυρίζουν.

Το όνομα αυτού του παράξενου πλάσματος είναι Bunny Harvestman και έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και διαφωνίες στο διαδίκτυο σχετικά με το αν αυτό το αραχνοειδές πρέπει να θεωρείται χαριτωμένο ή ανατριχιαστικό.

Μάλιστα, πολλοί χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να ελέγξουν αν η φωτογραφίες είναι πραγματικές ή είναι τέχνασμα του Photoshop

Ο φωτογράφος Αντρέας Κέι κατέγραψε το ασυνήθιστο πλάσμα στα δάση του Αμαζονίου το 2017.

Το επιστημονικό όνομα του αραχνοειδούς είναι Metagryne bicolumnata και παρά την τρομακτική εμφάνισή του είναι τελείως ακίνδυνο.

Μπορεί στις φωτογραφίες αυτό το αραχνοειδές να φαίνεται αρκετά μεγάλο αλλά στην πραγματικότητα δεν ξεπερνάει το μέγεθος ενός ανθρώπινου νυχιού.

Επίσης, δεν έχει δηλητηριώδεις αδένες.

“Αυτή είναι μια πραγματική φωτογραφία ενός υπαρκτού αραχνοειδούς, ξαδέρφου του αραχνοειδούς”, έγραψε ο συγγραφέας Φέρρις Τζαμπρ.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι ρόλο παίζουν τα περίεργα και ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ένα είδος αμυντικού μηχανισμού.

Τα “κίτρινα” μάτια που φαίνονται κάτω από τα αυτιά που μοιάζουν με αυτιά κουνελιού δεν είναι μάτια αλλά παραπλανητικά σημάδια-μάτια.

Τα πραγματικά του μάτια βρίσκονται ακριβώς κάτω από αυτές τις κηλίδες και φαίνονται σαν μικρές μαύρες τρύπες.

“Τα παραπλανητικά μάτια και αυτιά έχουν σκοπό να ξεγελάσουν τα αρπακτικά ζώα ώστε να νομίζουν ότι αυτό το αραχνοειδές είναι πιο μεγάλο από ότι είναι στην πραγματικότητα”, ανέφερε ο Κέι.

[dailymail]