Σπάνια διασταύρωση ζέβρας και γαϊδουριού γεννήθηκε σε φάρμα στην Αγγλία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εσείς τι νομίζετε ότι είναι αυτό το ζώο; Ζέβρα ή γαϊδούρι;

Η σωστή απάντηση δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ονομάζεται Ζίππι και είναι μια διασταύρωση ζέβρας και γαϊδουριού.

Υπάρχουν μόλις 2 τέτοια ζώα στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ζίππι γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου σε μια φάρμα στο Σόμερσετ. Η μητέρα του η Ζίγκι, μια 6χρονη ζέβρα, ζει στην ίδια φάρμα μαζί με άλλα 9 γαϊδούρια.

Η 39χρονη ιδιοκτήτρια της φάρμας έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να πετύχει μια σπάνια διασταύρωση μεταξύ αυτών των 2 ζώων.

Δείτε το βίντεο

“Με το πέρασμα των χρόνων πίστευα ότι η Ζίγκι θα έμενε έγκυος αλλά καθώς περνούσε ο καιρός το θεωρούσα όλο και πιο απίθανο”, ανέφερε η 39χρονη.

Η 39χρονη τα είχε παρατήσει μέχρι που ο 4 ετών γάιδαρος που ακούει στο όνομα Ραγκ έκανε την δουλειά.

“Παρατηρούσα τα χωράφια και είδα ξαφνικά ένα μωρό ζέβρας-γαϊδουριού δίπλα στην Ζίγκι. Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου”, ανέφερε η 39χρονη εξηγώντας ότι η Ζίγκι γέννησε ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ. 

Πιστεύεται ότι υπάρχει άλλο ένα τέτοιο ζώο στην Αγγλία που ονομάζεται Ζάμπι και ζει σε ένα καταφύγιο για γαϊδούρια στο Σροπσάιρ.

“Η Ζίγκι είναι τέλεια μαμά. Ξέρω ότι ο Ζίππι είναι μισός άγριος ζώο. Σίγουρα, δεν μπορώ να του φέρομαι σαν να είναι γαϊδούρι. Μερικές φορές προσπάθησε να με δαγκώσει”, ανέφερε η 39χρονη.

Οι διασταυρώσεις των ζεβρών με τα γαϊδούρια γίνονται από τον 19ο αιώνα. Υπάρχουν πολλές γραπτές παρατηρήσεις για αυτά σε σημειώσεις του Δαρβίνου.

[dailymail]