Λεσβίες κυοφόρησαν το ίδιο μωρό σε μια «ανεκτίμητη εμπειρία»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα ζευγάρι λεσβιών έγραψε ιστορία στον κόσμο της ιατρικής επειδή και οι 2 γυναίκες “κυοφορούσαν” το ίδιο μωρό σε μια ανεκτίμητη εμπειρία.

Η Άσλεϊ και η Μπλις Κούλτερ υποβλήθηκαν σε μια επαναστατική θεραπεία γονιμότητας.

Η θεραπεία ονομάζεται Effortless Reciprocal IVF και επιτρέπει και στις 2 γυναίκες να συμμετέχουν στην “κυοφορία” του μωρού.

Επίσης, η τιμή αυτής της διαδικασίας είναι η μισή σε σχέση με την κανονική εξωσωματική.

Δείτε το βίντεο

Τα ωάρια πάρθηκαν από την 36χρονη Μπλις και γονιμοποιήθηκαν με σπέρμα δότη σε ένα εργαστήριο.

Στην συνέχεια το έμβρυο τοποθετήθηκε μέσα στην Μπλις η οποία λειτούργησε σαν θερμοκοιτίδα για τις 5 πρώτες μέρες, χρησιμοποιώντας μια πλαστική συσκευή που μοιάζει με φελλό σαμπάνιας.

Η Μπλις δεν ήθελε να κυοφορήσει το μωρό οπότε το έμβρυο μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στην 28χρονη Άσλεϊ.

Οι δυο γυναίκες γνωρίστηκαν πριν από 6 χρόνια και παντρεύτηκαν το 2015.

Η συσκευή που τοποθετείται στον κόλπο της γυναίκες είναι πλαστική και κρατάει το έμβρυο ζεστό και απομακρύνει τις τοξίνες.

Αυτή η περίπτωση είναι μοναδική επειδή τα ωάρια και το έμβρυο προέρχονται από την Μπλις και στην συνέχεια τοποθετήθηκαν στην Άσλεϊ.

O γιος του ζευγαριού, ο Στέτσον γεννήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Η Μπλις ανέφερε ότι ένιωσε σαν ο πιο ευλογημένος άνθρωπος στον κόσμο. Η Άσλεϊ υποστηρίζει ότι κάθε φορά που βλέπει την γυναίκα της βλέπει το πρόσωπο του μωρού τους.

Μπορεί η Μπλις να είναι ευχαριστημένη με ένα παιδί αλλά η Άσλεϊ πιστεύει ότι θα πείσει την γυναίκα της να ξανακάνουν την ίδια διαδικασία και να αποκτήσουν και άλλο μωρό.

[dailymail]

br