Σκηνές αποκάλυψης στη Ρώμη. Κατέρρευσαν οι κυλιόμενες σκάλες του Μετρό – Συγκλονιστικές μαρτυρίες – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σαν σκηνή από την Αποκάλυψη περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες τις σοκαριστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης (23.10.2018) στη Ρώμη, όταν κυλιόμενη σκάλα στο σταθμό Ρεπούμπλικα της ιταλικής πρωτεύουσας κατέρρευσε. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Όλοι οι τραυματίες του σοκαριστικού ατυχήματος στο Μετρό είναι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βρίσκονταν στη Ρώμη για τον αγώνα της ομάδας τους με τη Ρόμα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Video που ανέβηκαν στα social media αποτυπώνουν καρέ καρέ τις στιγμές τρόμου. Η κυλιόμενη σκάλα είναι γεμάτη κόσμο όταν ξαφνικά καταρρέει και αρχίζει να κινείται με αδιανόητη ταχύτητα και οι οπαδοί πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο!

Ήδη, η εισαγγελία στη Ρώμη έχει ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος. Τα σενάρια είναι δυο: είτε η σκάλα κατέρρευσε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στο μηχανισμό της είτε εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης που ασκήθηκε από τους Ρώσους οπαδούς που φέρονται να χοροπηδούσαν πάνω στις κυλιόμενες!

Ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δευτερόλεπτα πριν σημειωθεί το τρομακτικό ατύχημα, οι Ρώσοι οπαδοί «τραγουδούσαν και χοροπηδούσαν» στις κυλιόμενες σκάλες! Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τα όσα έγιναν σαν σκηνή από την Αποκάλυψη.

Την εκδοχή αυτή φαίνεται να υποστηρίζει και η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι. «Απ’ όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες, φαίνεται πως κάποιοι από τους οπαδούς χοροπηδούσαν και χόρευαν στις σκάλες», τόνισε.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν σωστικά συνεργεία, ασθενοφόρα και η αστυνομία. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν μερικώς το πόδι ενός από τους τραυματίες. Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Πηγή: www.newsit.gr